Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli 21. november 2024 - 10:58
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt 17. november 2024 - 19:16
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU 15. november 2024 - 11:58
Forskeren undersøkte hvorfor studenter velger fremmedspråk. Hun ble overrasket Studenter oppgir ulike grunner for hvorfor de har valgt å studere engelsk, spansk, fransk og tysk. Må få følger for hvordan vi rekrutterer studenter, mener forsker Anne Dahl.
Norsk-fransk utdanningssamarbeid rammes kraftig i nytt statsbudsjett Har Norge virkelig råd til ikke å investere i denne uvurderlige språk- og kulturkompetansen for framtida? spør kronikkforfatterne.
På to av hennes studietilbud møtte ingen nye studenter Ikke en eneste student møtte opp da to av studietilbudene i fransk ved NTNU skulle starte opp i høst. På i alt ni studier landet rundt kom det ingen nye studenter.
Teknologi ● NTNU på fransk TV Onsdag 6. oktober har en dokumentarfilm om jenter og teknologi fag og kjønnsforskjeller premiere på Frankrikes nest største TV-kanal, France 2. Filmteamet har besøkt NTNU og intervjuet forskere, studenter og prorektor om rekrutteringstiltak som fungerer for å øke kvinneandelen.NTNU skriver på sine nettsider at dokumentaren «La science a mauvais genre» handler om utfordringer med å skape kjønnsbalanse i mange teknologiske fag og realfag. Den tar utgangspunkt i hvordan situasjonen er i Frankrike, hvor det er stor mannsdominans i disse fagfeltene.Dokumentarfilmen integrerer NTNU og Norge samt Sveits som eksempel på at det er mulig å endre kjønnsbalansen ved å jobbe strategisk med rekrutteringstiltak. Du kan se dokumentaren gratis på nett når den sendes, via denne linken: https://www.tntendirect.com/FRANCE-2-en-direct. Hvis du har Altibox-abonnement, kan du velge France 2 blant tilvalgskanalene.(Eva Tønnessen / Khrono) Redaksjonen i Khrono
Stillheten, risgrøten og den fabelaktige forsknings-infrastrukturen Kvoteordningen. De er to av de aller siste studentene på det nedlagte kvoteprogrammet. Nå reiser Vanessa Etondi og Francis Oloko hjem til Kamerun med en doktorgrad i lomma. Og litt flatere struktur i hjertet.
Nyeste artikler
Audun Øfsti (1938 - 2024)
Forskjellen må utgjøre en forskjell
NTNU stenger populær fritidsbolig for utleie. — Veldig lei meg
Første gang dette århundret om alle godkjennes. Og slik ser det ut til å bli
29 unge og lovende forskere får ekstra privilegier
Mest lest
Sjokkmåling: Nær dobling for Frp blant studenter
Kvinner skjuler hvor tøft de har det på jobb etter sykdom. — Jeg lukket døra på kontoret og gråt
Khronos lesere med 37 forslag til Årets navn i akademia 2024
Instituttet sier opp folk, nå slutter instituttleder og får ny jobb utenfor NTNU
1107 årsverk visket bort i akademia i 2024