null Foto: Marie Røssland
null Foto: Marie Røssland

Eksamens-oppgave på NRK

Reportasje om gruvedrift sendes i Ekko på NRK P2 torsdag kl.10.00.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Marie Røssland, Julia Loge og Guro Flaarønning er 2. års studenter ved journalistikkutdanningen. Forrige uke leverte de en radioreportasje om gruvedrift og dumping av avfallet i sjø som sin eksamensbesvarelse. 

Reportasjen sendes på Ekko på NRK P2 torsdag 27.mars, kl.10.00.

— Vi har tatt utgangspunkt i et planlagt prosjekt i Førdefjorden, som venter på en beslutning fra regjeringen. Både rødgrønn og blå regjering vil satse på gruvedrift, men reportasjen stiller spørsmålstegn ved om det blir gjort på den riktige måten, sier Marie Røssland. 

Torsdag 20.mars godkjente regjeringen planene om gruvedrift ved Nussir i Finnmark.

— Vi har vært litt heldige i og med at regjeringens ferske avgjørelse gjør saken vår enda mer aktuell, men vi er også fast bestemt på at dette uansett er en viktig sak, som ellers ikke blir dekket særlig i nasjonale medier, sier Røssland.

— Det er selvsagt godt å få bekreftet at noe vi har brukt mye tid på, er blitt til noe bra. Vi er langt fra de første på utdanningen som får ting publisert i andre medier, noe som beviser at selv det en student lager, holder høy kvalitet, sier Røssland.

Foto: Marie Røssland

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS