Assisterende høgskoledirektør Torbjørn Eeg Larsen. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Klagesak mot HiOA hos KOFA trukket

I sommer fikk høgskolen en klagesak mot seg i nemnda for offentlige anskaffelser. Klageren har trukket saken, og assisterende høgskoledirektør Torbjørn Eeg Larsen kan senke skuldrene.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klagen ble registrert hos Klagenemnda for offentlige anskaffelser (KOFA5. juli. Innkjøpet gjelder er en såkalt begrenset anskaffelse godt under terskelverdien på 500.000 kroner. Larsen forklarer at det gjelder innkjøp av et såkalt FDVU-system, der bokstavene står for Forvaltning-Drift-Vedlikehold-Utvikling. Det er et  kjernesystem for drift og forvaltning av eiendomsmasse.

— Vi har hele tiden følt oss trygge på at vi har landet på en god løsning for HiOA, basert på en solid og ryddig anskaffelsesprosess, noe utfallet i saken også kan tyde på, sier Eeg Larsen.

Godt i gang med implementering

— Vi er allerede i godt gang med implementeringen av det nye systemet, som vil innebære en betydelig styrking av forvaltning, drift, vedlikehold og utvikling av HiOA sin eiendomsmasse og arealer, fortsetter Larsen.

— Vi har valgt løsning fra Lydia som FDVU system før sommeren. Det brukes bl.a. også av NTNU og Universitetet i Bergen (UiB).  En annen konkurrent og tilbyder var Incit som først har bedt om innsyn i Lydias tilbud og deretter valgt å innklage vår beslutning til KOFA, forteller Larsen.

Glad for avslutning

— Vi føler oss veldig trygge både på den prosessen vi har gjennomført og valget vi har gjort, og er glad saken nå er avsluttet, sier Larsen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS