UiTs campus i Harstad ligger sentralt plassert i byen. Bildet er tatt før Høgskolen i Harstad ble fusjonert inn i UiT 1. januar 2016. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
UiTs campus i Harstad ligger sentralt plassert i byen. Bildet er tatt før Høgskolen i Harstad ble fusjonert inn i UiT 1. januar 2016. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

UiT kjøper bygg i Harstad

Campus. UiT kjøper bygg i Harstad for 7,2 millioner.

Publisert   Sist oppdatert

UiT Norges arktiske universitet kjøper det gamle Ullagret og transformatorstasjonen i Havnegata 8 fra Harstad kommune for 7,2 millioner kroner.

Målet er å videreutvikle campus i sentrum av Harstad i tråd med campusplanen som UiT la fram i 2017.

Ideen bak planen er tidsriktig og inviterer til bruk av campus utover kjernetiden.
Anne Husebekk
Rektor, UiT

— Ideen bak planen er tidsriktig og inviterer til bruk av campus utover kjernetiden. UiT skal tilby et innbydende, moderne og ikke minst stimulerende læringsmiljø for våre studenter. Realiseringen av campusutviklingsplanen vil bidra til å gjøre campus i Harstad til et enda bedre sted å være, sier rektor Anne Husebekk, ifølge uit.no.

Planen er at det gamle ullageret skal gjøres om til et «makerspace» og romme studentfasiliteter eller fleksible og uformelle undervisningsarealer.

Transformatorstasjonen tenkes utviklet til for eksempel kafédrift, leies ut til arrangementer og være en møteplass for studenter, ansatte og befolkningen i Harstad for øvrig, går det fram av uit.no.

Campusutviklingsplanen skal både løse UiTs utvidelsesbehov i Harstad på kort sikt og gi mulighet for flere studentboliger nær campus , samt også dekke behovet for studentfunksjoner som treningsfasiliteter/studenthus og møteplasser, heter det.

Siste fra Khronos forside: