Statssekretær Rebekka Borsch skal innlede under digitaliseringskonferansen i Trondheim. Foto: Siri Øverland Eriksen
Statssekretær Rebekka Borsch skal innlede under digitaliseringskonferansen i Trondheim. Foto: Siri Øverland Eriksen

Over 400 til Trondheim for å diskutere digitalisering av høyere utdanning

Digitalt. Høyere utdanning og forskning skal digitaliseres. I Trondheim er ekspertene samlet denne uka.

Publisert Oppdatert

Digitaliseringskonferansen 2019 for høyere utdanning og forskning åpner i Trondheim i morgen, 4. juni. Konferansen arrangeres av Unit - Direktoratet for IKT og fellestjenester i høyere utdanning og forskning og våre samarbeidspartnere.

Direktør Unit Roar Olsen, ønsker velkommen og åpner konferansen sammen med statssekretær Rebekka Borsch, rektor NTNU Gunnar Bovim og kjernefysiker og blogger Sunniva Rose.

Over 400 deltakere fra administrativ og faglig side møtes for å sette digitalisering i høyere utdanning og forskning på dagsordenen.

Framtidens læringsprosesser, åpen forskning og bedre beslutningsstøtte er noen av satsingene.

Unit om ny handlingsplan for digitalisering

— Vi må tenke nytt

— Unit skal være en nytenkende pådriver for digitalisering. Vi skal utnytte ny teknologi for å effektivisere, bedre kvaliteten og sikre tilgang til kunnskap, sier direktør Unit, Roar Olsen, i følge en pressemelding.

— Digitaliseringskonferansen 2019 for høyere utdanning og forskning er en viktig arena der vi og våre samarbeidspartnere lanserer handlingsplanen. I den presenterer vi hvordan vi sammen med institusjonene innen høyere utdanning og forskning vil drive Kunnskaps-Norge fremover, sier Olsen.

Handlingsplanen for digitalisering av høyere utdanning og forskning ble vedtatt tidligere i vår etter utløp av høringsperioden. Den er et produkt av innspill både fra faglig og administrativ side og beskriver strategiske valg, prioriteringer og satsinger.

Framtidens læringsprosesser, åpen forskning og bedre beslutningsstøtte er noen av satsingene. Planen vil bli grundig lansert i Trondheim under konferansen, heter det i pressemeldingen fra Unit.

Også internasjonal samling i Trondheim

En uke til ende blir Trondheim satt på både det nasjonale og internasjonale kartet når det gjelder digitalisering av forskning og utdanning.

Digitaliseringskonferansen 2019 for høyere utdanning og forskning arrangeres i samarbeid med Diku - Direktoratet for internasjonalisering og kvalitetsutvikling i høyere utdanning, NSD - Norsk senter for forskningsdata og Uninett.

Senere samme uke er NTNU vertskap for Eunis 2019 som omhandler digitalisering av høyere utdanning i Europa. Unit er medarrangør av Eunis 2019.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS