Kortnytt

Diabetes-selskap fikk som eneste norske EU-støtte

Publisert

(1) Bergensbaserte Lifecare AS er sentral i et prosjekt som har fått 43 millioner kroner i såkalt FET støtte fra EU-støtte, som det eneste norske selskapet denne runden, skriver Finansavisen.

— I dag må de fleste personer med diabetes bruke målesensorer som er basert på en 40 til 50 år gammel teknologi. De stikker seg i fingeren for å måle blodsukkernivå. Det er tungvint og ubehagelig. Vi ønsker å gjøre noe med det, sier COO Rune Frisvold i Lifecare.
Forskningsprosjektet har navnet «Forgetdiabetes», og har som mål å gjøre hverdagen enklere for personer med diabetes type 1. Det bergensbaserte selskapet har med sin patenterte sensorteknologi Sencell vært sentral og avgjørende for at 43 millioner kroner i EU-midler tilfaller forskningsprosjektet, som i tillegg består av forskningsmiljøer fra Italia, Tyskland og Frankrike.

—Enkelt forklart har vi utviklet en avansert miniatyrisert sensor, basert på nanoteknologi. Den trådløse sensoren implanteres i underhuden på pasienten og fungerer som et måleinstrument som forteller brukerne hvordan blodsukkernivået utvikler seg, forteller Frisvold.

(2) Kristin Danielsen, områdedirektør i Forskningsrådet, er imponert over at konsortiet har lykkes med å få EU-støtten. — Å nå gjennom FET-nåløyet henger veldig høyt, så den søknaden Lifecare har levert EU, har vært veldig god, sier Danielsen. Lifecare er den eneste norske bedrift som fikk midler av EU i denne runden. Tidligere år har kun to andre norske bedrifter som har fått midler fra dette programmet.

(Tor Arne Fanghol / Khrono)

Powered by Labrador CMS