Hun blir ny dekan ved OsloMet

Publisert
Sarah J. Paulson kommer fra stillingen som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet. Foto: Nord universitet

Sarah J. Paulson kommer fra stillingen som dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet. Foto: Nord universitet

Ny jobb. Sarah J. Paulson er ansatt som ny dekan ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet.

Tidligere i år annonserte dekan for Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI), Knut Patrick Hanevik, at han slutter i stillingen før åremålet har gått ut.

Nå har OsloMet – storbyuniversitetet funnet hans etterfølger: Sarah J. Paulson.

— Jeg gleder meg, og ser veldig fram til å bli kjent med fakultetets ansatte og rektors ledergruppe. Jeg gleder meg til å ta fatt på et arbeid som virker spennende, sier hun til Khrono.

Paulson begynner i stillingen 1. august.

Dette var en veldig spennende mulighet til å kunne jobbe for lærerutdanning og fremme yrket fra en enda litt mer sentral posisjon og stilling enn i dag.
Sarah J. Paulson
Nyansatt dekan, OsloMet

Vil bli kjent

Paulson har en PhD i nordistikk (Scandinavian Studies) fra University of Wisconsin-Madison i USA, og lederutdannelse fra NTNU, ifølge en pressemelding fra OsloMet.

For øyeblikket er hun dekan ved Nord universitet.

— Har du noen mål for perioden?

— Jeg tenker at fakultetet skal bidra til å oppnå OsloMet sin strategi og mål. Det er veldig mye kunnskap og kompetanse som finnes ved fakultetet, og jeg ønsker å være lyttende og legge til rette for gode prosesser som er godt forankra, når det gjelder å utvikle strategien for fakultetet. Det er derfor litt tidlig å si noe mer konkret om mål enda, siden jeg ønsker å utvikle disse sammen med de ansatte.

Vært ved Nord et år

OsloMet-rektor Curt Rice sier han er fornøyd med at den nye dekanen har ledererfaring og sier hun kan vise til gode resultater på relevante områder.

— Det er også flott at vi får en professor, en kvinne og en utlending i denne stillingen, noe som bidrar til OsloMet sine mål om høy akademisk kompetanse, kjønnsbalanse i rektors ledergruppe og internasjonalisering, sier Rice.

Paulson er nå dekan ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet, hvor hun har vært siden januar 2017.

— Er det noen grunn til at du søkte denne stillingen så fort?

— Dette var en veldig spennende mulighet til å få jobbe ved en litt større institusjon, og å kunne jobbe for lærerutdanning og fremme yrket fra en enda litt mer sentral posisjon og stilling enn i dag. Jeg hadde rett og slett lyst på denne stillingen da jeg så den var utlyst.

Fakta

Søkerne til dekanjobben

Disse ville bli ny dekan:

 • Finn Aarsæther (60 år), prodekan for utdanning ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, OsloMet
 • Gunn Helene Engelsrud (66), professor Norges idrettshøgskole
 • Maria Forss (50), førsteamauensis, Finland
 • Thorbjørn Gaarder (63), Oslo, chief credit officer
 • Unni Hagen (63), førsteamanuensis, Høgskolen i Østfold
 • Halla Holmarsdottir (56), prodekan for forskning ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier,
 • OsloMet Jørgen Langdalen (57), instituttleder, NTNU
 • Montaser Nayef (34), Oslo
 • Anne Birgitta Nilsen (52), professor, Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier, OsloMet
 • Odd Arne Thunberg (58), Instituttleder, UiT, Alta
 • Asta Soffia Valdimarsdottir (55), Island, lærer
 • I tillegg sto det to konfidensielle søkere på lista, en av dem var Paulson.