Christina Eide håper hun kan få være studentpolitiker på heltid ett år til. Egne studier vil hun gjennomføre på sikt. Foto: privat

Christina Eide ønsker gjenvalg i NSO

Valg. Christina Eide har vært med på å utvikle ny politikk for Norsk studentorganisasjon. Nå vil hun være med på å sette den ut i live, og stiller derfor til gjenvalg.

Publisert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Christina Eide kom inn i Norsk studentorganisasjons (NSO) arbeidsutvalg etter landsmøtet i fjor. Når det nå nærmer seg nytt landsmøte, offentliggjør Eide at hun kan tenke seg ett år til som heltids studentpolitiker. Hun stiller til valg til vervet som fag- og forskningspolitisk ansvarlig. NSO skal samles til landsmøte i Tønsberg etter påske.

Fakta

Norsk studentorganisasjon

Norsk studentorganisasjon (NSO) er en nasjonal interesseorganisasjon for 30 ulike studentdemokrati ved norske universiteter og høyskoler. Studentdemokratiene representerer om lag 230 000 studenter. NSO er partipolitisk uavhengig.

NSO ble stiftet 1. juli 2010. Organisasjonen er en sammenslåing av de tidligere studentorganisasjonene Norsk Studentunion (NSU) og Studentenes Landsforbund (StL).

NSO får store deler av sitt driftsbudsjett finansiert gjennom semesteravgiften studenter i Norge betaler.

17.-19. april velges det ny ledelse på landsmøtet i Tønsberg.

Fristen for å stille til arbeidsutvalget (AU) og bli vurdert av valgkomiteen er 12. mars.

Fristen for å stille til sentralstyret og bli vurdert av valgkomiteen er 29. mars.

Kine Nossen er leder av valgkomiteen.

Kilde: NSO

Indre motivasjon

— Jeg føler at vi har begynt på noen spennende prosesser, som jeg ønsker å fortsette med, sier Eide, og peker på både arbeidslivsrelevansmelding og ny universitets- og høgskolelov.

— Og det har vært morsomt å utvikle en ny politikk for NSO, sier Eide.

— Er det en fordel at noen i arbeidsutvalget sitter mer enn ett år?

Den indre motivasjonen er viktigst, og jeg føler at jeg har mer å gi.

Christina Eide

— En organisasjon som NSO vil alltid ha en fordel av kontinuitet. Men den indre motivasjonen er viktigst, og jeg føler at jeg har mer å gi, sier Eide.

Selv er hun ferdig med bachelorgrad i geologi ved Universitetet i Oslo. Før hun fikk heltidsverv i NSO var planen å begynne på et nytt studieprogram. Nå kan det bli et år til uten studiepoeng. Det tar hun ikke så tungt.

— Jeg hadde ikke heltidsverv lokalt, slik mange andre studenter har.

Her kan du lese om de andre som stiller til valg i NSO.

I kulissene

— Hvorfor er det akkurat fag- og forskningspolitisk ansvarlig du ønsker å være?

— Fra jeg ble engasjert, som var cirka andre uken som student, har det vært det fagene som har interessert meg mest. Det er et stort felt med store spørsmål, sier Eide.

Hun forteller at hun lenge har syntes at forskning har vært et kult tema, og hun er opptatt av hvordan studenter kan bruke forskning.

— Forskerlinjer kan gi en smakebit av forskerlivet, slik at noen kan få øynene opp for det og ikke bare si «ja» når det første konsulentfirmaet ringer, sier Eide.

Om seg selv sier hun at hun trives med å jobbe i kulissene, og blant annet skrive høringssvar.

— Det er koselig å få være litt nerd.

Powered by Labrador CMS