Rekordvalg på NMBU
Valgdeltakelsen blant studentene på Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) i Ås har økt fra 11 til 27 prosent på ett år. Påtroppende studentleder Jonas Wettre Thorsen er strålende fornøyd med innsatsen i valgkampen.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
— Jeg synes det er helt fantastisk at studentene engasjerer seg mer, og bryr seg om studiehverdagen. Det er bra at de bruker tid på å stemme og løfte studentdemokratiet, sier avtroppende studenttingsleder, Mariya Khanamiryan, om 27 prosent valgdeltakelse.
Årets resultat er en 16 prosentpoengs økning fra 11 prosent i 2016. I 2015 var det 16 prosent valgdeltakelse.
— Hvordan har dere fått til denne økningen?
— Vi har gått hardt ut i markedsføringen, hatt debatter mellom lederkandidatene, og generelt vært mer synlig enn tidligere, sier Khanamiryan.
Teppebombing
Jeg er veldig glad for at jeg fikk tilliten og fikk lov til å bli leder nå. Jeg er veldig fornøyd.
Jonas Wettre Thorsen
— Men med en så stor økning, hva tror du har vært det viktigste tiltaket?
— Det er vanskelig å peke på det ene tiltaket som førte til en så solid økning.
Studentleder Khanamiryan tror det er et helhetlig fokus på oppslutning, informasjon gjennom sosiale medier, stands, e-post, SMS og direkte kontakt med studentene, i tillegg til debatt og «en enorm dugnadsånd fra alle ledd i studentdemokratiet» som førte til det gode resultatet.
Glad for tilliten
NMBU-studentene har valgt leder, nestleder og universitetsstyremedlemmer gjennom urnevalg. Nyvalgt leder er Jonas Wettre Thorsen (23). Han studerer bachelor i internasjonal utvikling og miljø på andreåret.
— Jeg er veldig glad for at jeg fikk tilliten og fikk lov til å bli leder nå. Jeg er veldig fornøyd, sier han til Khrono.
— Og valgdeltakelsen?
— Det er helt enormt. Vi har hatt en fantastisk kampanje fra sittende arbeidsutvalg og samtlige kandidater til leder, nestleder og universitetsstyret har frontet kampanjer om å delta i valget, ikke nødvendigvis stemme på hver enkelt.
Medlemmer til det nye Studenttinget velges ikke på urnevalg, men på allmøter ved NMBUs sju fakulteter.
Satse høyt, men ikke for høyt
Han ønsker i sitt år som studenttingsleder å rette fokus på kvalitet i utdanningen:
— Gitt kvalitetsmeldingen tror jeg det nå er veldig åpent for det i sektoren, og jeg vet at det gjennom NMBU sin omorganisering har vært fokus på det.
— Og ambisjonene for neste års valgdeltakelse?
— Jeg håper vi kan fortsette den positive trenden og treffe 29 prosent. Kanskje ikke 16 prosentpoeng igjen, det gjelder å satse høyt, men ikke for høyt. Jeg tror valgdeltakelsen vil bli bedre neste år også, men ikke like mye, sier Thorsen.
Hanne Berggreen ble i tillegg valgt som nestleder, og Sol Høgset og Ole Johan Holtet ble universitetsstyremedlemmer.
(8. mai kl. 12:45 - Saken er endret for å reflektere at Studenttingets forsamling ikke velges på urnevalg, men på allmøter på fakultetene)
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!