Både nestleder Anette Magnussen og leder Christoffer Alsvik vil ta gjenvalg til arbeidsutvalget i Studentparlamentet, men begge vil være leder. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Studenter i lederduell på HiOA

Det kan bli duell om hvem som skal lede studentene ved Høgskolen i Oslo og Akershus neste år. Både sittende leder og nestleder vurderer å stille til ledervervet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På et eget valgmøte i april skal Studentparlamentet ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) velge kandidater til blant annet arbeidsutvalget sitt - fire studenter som skal arbeide fulltid for studentene på høgskolen det neste året.

(Stiller du til arbeidsutvalg til Studentparlamentet ved HiOA, eller kjenner du noen som gjør det? Tips oss på Twitter eller på tips@khrono.no.)

Lederen i dagens arbeidsutvalg, Christoffer Storm Tiller Alsvik, annonserte på forrige parlamentsmøte at både han og hans nestleder, Anette Myklemyr Magnussen, vurderer å stille på nytt et år til - og begge til leder.

I møtet presiserte Alsvik at det ikke var aktuelt å stille mot hverandre:

— Vi mente da at motkandidatur ikke var aktuelt, men nå er vi ikke like sikre lenger, sier Alsvik.

Jeg har lært mye av lederrollen, og arbeidet er veldig spennende - jeg koser meg og synes parlamentet er flott. Men det er snakk om et helt år til.

Christoffer Storm Tiller Alsvik

Jeg ønsker å arbeide mer med identitets-
følelsen til studentene på HiOA, se på ordninger for veiledning og øke antall
studentassister.

Anette Magnussen

Det er på høy tid at HiOA tar tak i dette og har en mer aktiv rolle i studiestart.

Einar Belck-Olsen

Jeg er enig med Curt Rice at det er litt rart at man bare kan fusjonere seg til universitetsstatus helt automatisk.

William Sæbø

Både Alsvik og Magnussen stilte til leder ifjor. Alsvik vant da valget, og Magnussen måtte ta til takke med nestledervervet.

Les om fjoråret: Nye studentledere på HiOA

Vil ikke ha internvalgkamp

Alsvik mener at det å bruke ytterligere ett år av arbeidslivet på denne type verv er en viktig beslutning som man burde ta seg tid til å gjøre riktig.

— Jeg har lært mye av lederrollen, og arbeidet er veldig spennende. Jeg koser meg og synes parlamentet er flott. Men det er snakk om et helt år til, sier han.

— Og så er det viktig for oss å ikke starte noen internvalgkamp i arbeidsutvalget, legger Magnussen til.

Duoen mener de har fungert bra som lederteam, og at måten de har fordelt lederrollen på har fungert bra. Magnussen presenterer lignende praktiske problemstillinger ved å stille til leder:

— Jeg er ikke ferdig med bacheloren enda. Men jeg har lyst til å arbeide mer politisk, sier hun og fortsetter:

— Jeg ønsker å arbeide mer med identitetsfølelsen til studentene på HiOA, se på ordninger for veiledning og øke antall studentassistenter. Jeg har jobbet mye med studentdemokratiet dette året og det er vemodig å ikke få se resultatene av det, sier hun.

Studentleder Alsvik forteller at de ville at parlamentet skulle være klar over at de stiller til gjenvlg, for ikke å gi inntrykk av mistillit dersom noen andre skulle annonsere et lederkandidatur først.

Vært igangsettende

Han sier også at han føler det sittende arbeidsutvalget har vært igangsettende og at det er mye han vil se gjennomført:

— Vi har fått igang digitaliseringsprosessen. Arbeidsgruppen på HiOA er igang nå. Og så er vi igang med et Senter for Fremragende Utdanning-prosjekt nå, som vi har blitt fortalt skal gjennomføres uansett om vi får støtte til det eller ikke, sier han.

— Hvilket prosjekt er det?

— Det er dessverre fortsatt hemmelig, så det kan jeg ikke si noe om ennå, sier Alsvik.

Fra 1.januar i år har også studentlederen fått en fast plass i rektors ledermøte. 

— Hvordan er det å ha fått denne representasjonen? 

— Vi er veldig fornøyd, det er bra at studentene er med så tidlig i beslutningene, svarer Alsvik.

— Men viste ikke saken om USAs presidentvalget og valgvaken på høgskolen det motsatte?

— Vi luftet de samme bekymringene som i saken i rektors ledermøte før arrangementet ble annonsert, men det var først oppe på ledermøtet i desember - før studentene ble med der, sier han og legger til at studentenes bekymringer er hørt og at saken nå er ordnet.

Ikke de eneste kandidatene

Einar Belck-Olsen og William Sæbø har også offentliggjort sine kandidaturer til arbeidsutvalget.

Belck-Olsen stiller til læringsmiljøansvarlig og brenner for tilrettelegging for studenter, og en god studiestartsordning. I fjor høst ble han kåret til Årets student på høgskolen. 

Les også: Ble Årets student 2015 - var gitt opp av NAV

— Jeg har selv fått mye god tilrettelegging under studiet mitt på HiOA og vil at alle som trenger det skal få et like godt tilbud, uavhengig av hvilket studie de tar eller hvor de studerer, sier han.

Les også: — Ikke farlig å være åpen om at man sliter

Han viser videre til at det nå skal gjøres større endringer ved studiestart og hvordan HiOA tar imot nye studenter:

— Jeg har vært med på en del møter om hvordan HiOA kan endre på måten de tar imot nye studenter. Jeg opplevde ikke fadderuka som spesielt givende da jeg var ny student på HiOA, og jeg har sett det samme hvert år. Veldig mange faller utenfor og trives ikke i det oppstartsopplegget som er per i dag, sier han og fortsetter:

— Det er på høy tid at HiOA tar tak i dette og har en mer aktiv rolle i studiestarten. Også her tror jeg at jeg kan bidra med kunnskap og ideer, avslutter han.

Fagpolitikeren Sæbø

William Sæbø har god erfaring fra Studentparlamentet på HiOA og har vært med i forskjellige funksjoner i flere år. Han tar den fagpolitiske tilnærmingen og går rett på med Stortingsmelding:

— Kvalitetsmeldingen kommer i 2017 og jeg synes det blir svært spennende å se hva regjeringen legger i det. Kvalitet er et veldig ullent begrep.

Les også: Sæbø om sitt liv som «aspie»

En annen sak han ser for seg vil bli spennende det neste året er universitetssatsningen til HiOA:

— Jeg er enig med Curt Rice at det er litt rart at man bare kan fusjonere seg til universitetsstatus helt automatisk, mens HiOA, som en av de mer forskningssterke høgskolene, ikke får det, sier han og legger til at det blir interessant å se om Arbeiderpartiet vil gå inn for å slippe universitetstittelen fri i sitt nye stortingsprogram.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS