Deltakerne i Forsker grand prix 2013. HiOAs nye supergruppe er et tilbud til alle forskere uansett alder, ikke bare for rekruttene. Foto: Benjamin A. Ward/HiOA

Tilbyr forskere på HiOA løft på formidling

Høgskolen i Oslo og Akershus vil gjøre sine beste forskere til fremragende formidlere.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I andre sammenhenger har vi landslag og satsingsgrupper for idrettsutøvere. På Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) vil de løfte fram forskere. Man leter etter talenter og forskere som ønsker å bli toppformidlere og fremragende forskere.

— Jeg tror formidling og forskning henger nøye sammen, sier initiativtaker og seksjonsleder i Avdeling for samfunnskontakt og kommunikasjon, Tore Hansen (bildet under).

— Du blir en bedre forsker av å være god til å formidle. Vi trenger alle typer forskere, også forskere som ikke vil ut fram med sine funn. Men høgskolen som helhet trenger forskere som klarer å skape seg et navn og tid i rampelyset, sier Hansen.

Eget treningsopplegg

Høgskolen som helhet trenger forskere som klarer å skape seg et navn og tid i rampelyset.

Tore Hansen

HiOA skal i høst starte et eget program for fremragende forskningsformidling. Fra oktober til juni skal en gruppe forskere gjennom et treningsopplegg for å bli fremragende forskningsformidlere.

— Gjennom dette programmet vil vi tilby et lite utvalg forskere et treningsopplegg med anerkjente kursholdere og tett oppfølging. Vi vil løfte HiOA opp i forskningsformidlingens førstedivisjon, legger Hansen til.

Kursopplegget har både interne og eksterne kursholdere. Deltakerne vil lære mer om både det å skrive kronikker, selge inn saker til medier og presentasjonsteknikk.

Få plasser - alle kan søke

Det er en drøy uke til søknadsfristen går ut og Hansen forteller at de allerede har fått en del søkere, men han ønsker at enda flere ansatte griper muligheten.

Det er få plasser, men alle som er tilknyttet HiOA kan søke om plass på programmet.

En egen fagkomité med interne og eksterne representanter vil vurdere søknadene og tildele plass til aktuelle søkere. I komiteen sitter blant annet prorektor for forskning, Frode Eika Sandnes, og førsteamanuensis Harald Hornmoen ved Institutt for journalistikk og mediefag.

Søkerne må ha en faglig sterk posisjon. Det vil bli lagt vekt på at forskningsområdet har et potensial for synliggjøring og en viss samfunnsrelevans.

Fristen for for melde seg på er 15.september. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS