Helga Johannesdottir pakker ut flyttelasset i Stensberggata 26, men ville helst blitt i Pilestredet 35. Foto: Wanda Nathalie Nordstrøm

Flyttet motstrebende inn i nytt bygg

Litt motstrebende har ansatte ved Institutt for sosialfag flyttet inn i Forskningsrådets gamle bygg i Stensberggata 26. Studentene er fornøyde.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

1. september overtok Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) bygget som forskningsrådet flyttet fra i midten av juni. Forskningsinstituttene i Senter for velferds- og arbeidslivsforskning (SVA) flyttet inn for en drøy uke siden, og i helgen var turen kommet til Institutt for sosialfag med omtrent 90 ansatte.

Mandag var lokalene fulle av pappkasser med store mengder bøker og permer som skulle pakkes ut. 

— Jeg synes det er blitt et flott bygg, som binder campus godt sammen, sier eiendomsdirektør Mariann Hole (bildet under).

Les også: Motstand mot flytting av sosialfag

Les også: Vil ha større rom til forelesninger hvis instituttet må flytte

I alt skal 250 -300 HiOA-ansatte inn i bygget. Forskningsinstituttene i SVA sitter i andre, tredje og fjerde etasje og Institutt for sosialfag i femte, sjette og halve sjuende. Siste pulje kommer om en uke, når Institutt for atferdsvitenskap flytter inn i halve sjuende etasje pluss Pilestredet 38, som henger sammen med Stensberggata 26.

I første etasje i bygget er det stort undervisningsrom som tar 100 studenter, og et annet med plass til 160 som skal være ferdig om et par måneder. I tillegg er det et stort areal med sittegrupper, flere grupperom, og dessuten fire undervisningsrom til i kjelleren. Der ligger også kantinen, Kafé Årstidene, som har bord i bakgården med karpedam og springvann.

Ikke alle er fornøyde

I femte etasje har førstelektor Helga Johannisdottir fått mesteparten av bøkene sine på plass i en splitter ny bokreol. Kontoret er lyst og fint, men Johannesdottir er ikke særlig fornøyd. Hun ville helst vært i samme bygg som bachelorstudentene hun underviser i barnevern. De holder for det meste til i Pilestredet 35, som de ansatte på instituttet nå har flyttet fra.

— Jeg synes at dette gir signaler i retning av at bachelorutdanningen blir nedprioritert. Nærhet til forskningsinstituttene blir prioritert på bekostning av studentene. Jeg tror dette blir feil, for bachelorutdanningene er jo det vi bygger hele institusjonen på og der pengene ligger.  Det blir feil å ikke ta utgangspunkt i at vi først og fremst er undervisere, mener Johannesdottir, som også sitter i fakultetsstyret på Fakultet for samfunnsfag.

Hun ser for seg en tilværelse der hun må pendle fram og tilbake mellom byggene og sitte på et kontor langt unna stedet der studentene har sitt naturlige tilhold.

— Det etterlyses større nærhet mellom lærer og student, blant annet i Studiebarometeret, men her gjør man det motsatt, sier hun.

Glad for stort rom

Leder av Studentenes fakultetsråd ved Fakultet for samfunnsfag, Christoffer Storm Tiller Alsvik, er derimot fornøyd med at signalene fra studentene om større undervisningsrom er tatt til følge. Han er spesielt fornøyd med at det blir et stort undervisningsrom med plass til 160 studenter. Det var mangelen på et så stort rom som gjorde at han i utgangspunktet var negativ til flyttingen.

— Det er fint å se at fakultetet hører på studentene og har oss i fokus når de gjør endringer som dette, sier han.

Han regner med at studentene kommer til å ha tilhold i bygget, i og med at det blir en god del undervisning i der, og spesielt når det også finnes et stort arealet der de kan sitte og jobbe.

Eiendomsdirektør Mariann Hole mener at høgskolen har tatt hensyn til ønskene om mer undervisningsrom. Det ene store rommet, med plass til 100 studenter, ble tatt i bruk for en uke siden, og nede i kjelleren foregår undervisning i alle de fire rommene.

—  Vi har ivaretatt ønskene fra studenter og ansatte, og jeg tror dette kommer til å bli veldig bra. Vi jobber også med å utvikle undervisningsrommene videre, sier hun.

Mye bøker og papir

Hun er spesielt fornøyd med kantinen, som har en høyere standard enn det vanlige, og rikelig med sitteplasser inne og ute. Mandag var det fortsatt mange arbeidsfolk i bygget. Noen la tepper ved inngangspartiet, og arbeidet med det største undervisningsrommet skal pågå noen uker. I gangene var det store mengder tomme pappesker, og noen av cellekontorene var nesten fylt opp av pappesker med bøker og papirer. Selv om Institutt for sosialfag arrangerer boktorg denne uken, der bøker de ansatte ikke ville ta med seg selges billig, er det store mengder som er flyttet inn i det nye bygget.

— De har nok tatt med seg litt for mye, sier eiendomsdirektøren ved synet av stablene med pappkasser.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS