To nye forskningsinstitutter på HiOA

Regjeringen sa ja: Statens senter for forbruksforskning (SIFO) og Norsk institutt for by- og regionforskning (NIBR) blir en del av HiOA fra januar.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

— Vi er glade for at SIFO og NIBR blir en del av en ambisiøs og sterkt voksende utdannings- og forskningsinstitusjon, som ønsker å bli akkreditert som universitet. Sammen vil vi levere enda bedre på våre samfunnsoppdrag, sier prorektor Morten Irgens ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), i en pressemelding fra høgskolen.

Regjeringen har i dag godkjent at SIFO kan innlemmes i høgskolen fra 1. januar 2016. Regjeringen går også inn for at NIBR kan bli en del av høgskolen fra samme dato, forutsatt at økonomiske og administrative forhold er avklart.

Vil styrke forskningen

Prorektor Morten Irgens ved høgskolen fremhever at resultatet blir mye mer enn summen av delene.

— For et 1 år siden ble forskningsinstituttene AFI og NOVA innlemmet i høgskolen. Med SIFO og NIBR i tillegg, får vi nå enda mer internasjonalt synlige og slagkraftige fagmiljøer. Vi vil kunne se betydelige synergieffekter av dette samarbeidet, sier Irgens, i pressemeldingen.

HiOA, NIBR og SIFO mener at en sammenslåing også vil styrke den samlede evnen til å tiltrekke seg oppdrag, samfunnsnærheten og den regionale rollen.

Høye faglige ambisjoner

— Vi ser frem til å bli en del av høgskolen og utvikle et kompetansesenter med høye faglige ambisjoner, sier Sigrun Vågeng, direktør for SIFO og Hilde Lorentzen, instituttsjef ved NIBR i en felles uttalelse.

SIFO og NIBR har mye til felles med HiOA. Vi er alle opptatt av forskningen skal være nyttig og relevant for arbeidsliv, utdanning og forvaltning. Sammenslåingen bidrar også til vi stiller enda sterkere i konkurransen om nasjonale og internasjonale forskningsmidler, sier Vågeng og Lorentzen, i følge samme pressemelding. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS