null Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Nominert til byggeskikk

Bygget for helsefag er nominert til statens byggeskikkpris.

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Mandag ble det offentlig at det nye helsefagbygget ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA), Andrea Arntzens hus - eller Pilestredet 32, er blant åtte bygg som har kommet gjennom første nåløyet i nominasjonen til Statens byggeskikkpris. Juryen vurderte 56 kandidater.

Helsefagbygget ble offisielt åpnet våren 2013. Prisutdelingen skjer i Oslo 17. juni.

De åtte nominerte til Statens Byggeskikkpris er:

  • Rundeskogen, Sandnes kommune
  • D36 – Green House, Oslo
  • Nord Østerdal videregående skole, Tynset
  • Andrea Arntzens hus, HIOA, Oslo
  • Hamar Kulturhus, Hamar
  • Bok- og blueshuset, Notodden
  • Gjensidige Hovedkontor og NSB Hovedkontor, Oslo
  • Rådhuskvartalet i Kristiansand

— Det var sterk konkurranse og juryen har hatt ganske harde diskusjoner før vi kom fram til de åtte som nå går videre, sier Anne Enger, juryens leder i følge en pressemelding.

De nominerte byggene er både offentlige, kommunale, private og næringsbygg.

— Diskusjonene har særlig gått på både kvalitet og hvilken funksjon bygget har og tjener i de omgivelsene det ligger, sier Enger.

Juryen skal reise på befaring til de nominerte i mai. 

— Det betyr mye å komme til bygget, prate med arkitekt og byggherre og å få se det selv med egne øyne og ben, så og si, understreker jurylederen.

Statens byggeskikkpris er en hederspris for bygninger, med tilhørende anlegg, som gjennom utførelse, materialbruk, og samspill med sted og miljø bidrar til å heve, fornye og utvikle den allmenne byggeskikken. Kandidater til prisen skal ha god arkitektonisk utforming og skal oppfylle sentrale kvaliteter innenfor miljø og universell utforming. Prisen deles ut av kommunal- og moderniseringsdepartementet. Husbanken er sekretariat for juryen.

Helsefagbygget er en av to skoler som er nominert. Arkitekter har vært Lund og Slaatto og landskapsarkitekter Sundt & Thomassen.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS