uønsket på campus

Borten Moe vil kun møte studentene hvis han får komme på besøk ved UiO

Studentparlamentsleder Oline Marie Sæther reagerer på manglende oppfølging etter at statsråden inviterte seg selv på besøk. I Bergen har de ikke hørt noe som helst.

Ola Borten Moe har invitert seg selv til UiO, men der ønsker ikke studentene å møte ham. Det byr på utfrodringer.
Ola Borten Moe har invitert seg selv til UiO, men der ønsker ikke studentene å møte ham. Det byr på utfrodringer.
Publisert

Forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe og Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo (UiO) blir ikke enige om hvor de kan møtes for å diskutere studentpolitikk etter at førstnevnte inviterte seg selv til et møte i et brev like før jul.

Det skriver VG.

— Når han først har invitert seg selv, så bør han kanskje følge opp dette når vi har foreslått andre møtesteder, sier studentparlamentsleder Oline Marie Sæther til Khrono.

Hun forteller ellers at OsloMet har tatt kontakt med studentparlamentet ved UiO og tilbudt dem egnede møtesteder der parlamentet kan møte Borten Moe.

— Det er ikke mangel på møtesteder i en by som Oslo, sier Sæther.

Erklært uønsket

I slutten av november ble forsknings- og høyere utdanningsminister Borten Moe erklært «persona non grata» ved Universitetet i Oslo (UiO) av universitetets studentparlament. Borten Moe svarte med å karakterisere studentenes erklæring som «pubertal uttrykksform».

Noen dager senere skjedde det samme ved Studentparlamentet i Bergen.

VG har fått tilgang til papirer som viser at Ola Borten Moe like før jul sendte et brev til studentparlamentet ved UiO der han inviterte seg selg på besøk for å diskutere studentpolitikk og velferdsordninger.

— Jeg vil gjerne komme på møte hos dere, skrev statsråden blant annet i brevet.

Nå blir altså ikke han og Studentparlamentet enige om hvor de skal møtes.

— Vi ønsker å møte ministeren, men det opprinnelige vedtaket har vært tydelig på at Studentparlamentet mener han ikke er velkommen på universitetet, sier Oline Sæther til avisen, og legger til at de har forsøkt å få en skriftlig bekreftelse på at ministeren ikke vil møte dem noe annet sted, men at svarene har vært vage.

Khrono har spurt studentparlamentsleder i Bergen, Andrea Nesvik Voss, om de har mottatt en lignende henvendelse fra Borten Moe som det de har fått i Oslo.

— Nei, vi har ikke hørt noe som helst. Det er trist at det kun er Oslo som er i fokus hos ham, og at han har glemt oss på Vestlandet, sier Nesvik Voss i en kort kommentar.

— Tilbudet står ved lag

VG har stilt Borten Moe flere spørsmål for å oppklare om han er villig til å møte studentparlamentet et annet sted enn på UiO.

— Tilbudet om å komme på besøk til Studentparlamentet ved Universitetet i Oslo for å diskutere studentpolitikk og velferdsordninger står ved lag. Vi er alltid åpne for å møte studentene ved våre forskjellige institusjoner når vi er på reise, og vi mener det er riktig og ryddig at vi gjør det på samme måte med UiO-studentene, svarer Borten Moes politiske rådgiver, Signe Bjotveit, i en e-post.

Oline Marie Sæther sier til Khrono:

— I VG-saken står det at ministeren har god dialog med Norsk studentorganisasjon (NSO), noe også NSO bekrefter. Det er vel og bra, og slik skal det også være.

— Men denne saken handler ikke om at det ikke er god kommunikasjon mellom NSO og Borten Moe. Denne saken handler om at vi forventer at statsråden som politisk leder står ved det han har sagt og følger opp invitasjonen han har sendt oss på en redelig måte, sier Sæther.

Powered by Labrador CMS