2200 nye boliger til studenter er fordelt

Regjeringen har fordelt de 2200 nye studentboliger som skal bygges. Oslo får flest, Bergen får ingen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Regjeringspartiene har sammen med Kristelig Folkeparti og Venstre bevilget midler til å bygge 2200 studentboliger både i 2015 og 2016. 

— Tilgang på et sted å bo er viktig for å kunne studere. I et presset leiemarked med høye priser og få utleieboliger i forhold til behovet, er studentboliger særlig viktig. Jeg er glad for at regjeringen og samarbeidspartiene fortsetter satsningen på studentboliger i 2016, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i en pressemelding fra departementet.

Fornøyd Vinje

— Vi har en stor satsing på studentboliger, og nå bygger vi over dobbelt så mange studentboliger årlig som de rødgrønne gjorde da de satt i regjering, sier stortingsrepresentant for Høyre og medlem av utdanningskomiteen på Stortinget, Kristin Vinje til Khrono. 

Det er viktig for oss å prioritere studentenes
velferd.

Kristin Vinje

Hun understreker likevel at det fremdeles er stort behov for enda flere studentboliger, og at regjeringen og samarbeidspartiene vil forsette å jobbe for å få på plass flere. 

Prioriterer velferd

Vinje understreker hvor viktig det er å prioritere bedring av studentvelferden. 

— Det er viktig for oss å prioritere studentenes velferd og samtidig innholdet i og kvaliteten på studiene. Vi prioriterer kvaliteten på høyere utdanning høyt, men er også opptatt av å stryke velferdsordningene og studiefinansieringen, sier Vinje. 

Fornøyde studenter

Leder av Norsk Studentorganisasjon (NSO) Therese Eia Lerøen er fornøyd med satsingen fra regjeringen. 

— Statsbudsjettkravet til NSO er at det skal bygges minimum 3000 boliger årlig, og vi er fornøyd med regjeringas satsing så langt. Vi er ikke helt i mål, men vi er på god vei mot 3000. Studentboliger er et viktig tiltak for å bedre studentenes økonomi, og boligene og prisen på boligene er tilpassa studenter, samtidig som det letter presset på det private leiemarkedet, sier Lerøen.

Nydalen og Blindern

415 boliger går til Oslo og skal fordeles mellom to prosjekter. 165 av dem havner i Gjerdrumsvei i Nydalen i Oslo, og 250 havner i Blindernveien rett ved Universitetet i Oslo. I Blinderveien hadde Studentsamskipnaden i Oslo og Akershus søkt om 250, og fikk innvilget alle. I Gjerdrumsvei ble det søkt om støtte til 430 boliger, men kun innvilget støtte til litt under halvparten.

I tillegg til dette vil midler tilsvarende 43,7 studentboliger gis til støtte til rehabilitering av østfløyen av Blindern studenthjem, som gjør at Oslo til sammen får midlene til totalt rundt 460 av de 2200, fordi pengene til rehabiliteringen går fra samme budsjettpost. 

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS