samarbeid
Bodø/Glimt slår lissepasning til lærerutdanningen ved Nord universitet
Norges beste fotballklubb på herresiden skal samarbeide med Nord universitet om å øke rekrutteringen til lærer- og barnehagelærerutdanningene.
Fotballklubben Bodø/Glimt og Nord universitet er enige i at
lagarbeid er nøkkelen.
— Gode initiativ, god vilje, riktig arbeidsmetodikk og gjennomføringsevne er vel og bra i seg selv. Men handlingskraften, gjennomslagskraften og effekten kan bli mye sterkere når man står sammen.
Det sier fakultetsdirektør ved Fakultet for lærerutdanning og kunst- og kulturfag ved Nord universitet, Olav Frigaard, til Khrono.
Lærer- og barnehagelærerutdanningene sliter med rekrutteringen, og tidligere i år la regjeringen fram en ny rekrutteringsstrategi for å bedre situasjonen. I strategien legges det blant annet vekt på at flere instanser og deler av samfunnet må samarbeide om rekrutteringsarbeidet.
Ved Nord universitet etablerte de for to år siden samarbeidsprosjektet «LæreriNord», der universitetet samarbeider med over 70 kommuner i Nordland og Trøndelag fylker for å få flere til å bli lærer. Satsingen har vokst kraftig det siste året, og Nord universitet melder at rekrutteringsmøtene som er gjennomført har hatt flere fremmøtte i år enn i fjor.
Midt i blinken
Nå ønsker fotballklubben Bodø/Glimt å bli med på laget, via satsingen sin «Action Now», som de etablerte i 2019.
Daglig leder i Bodø/Glimt, Frode Thomassen, forteller at de ønsker å bruke oppmerksomheten sin til noe bra, og at de ønsker å være noe mer en «bare» en fotballklubb.
— Derfor startet vi Action Now-programmet, som vi ønsker å bruke til å bygge samfunnet i samarbeid med andre. Programmet baserer seg på FNs bærekraftsmål, forteller Thomassen til Khrono.
Han mener at «LæreriNord» passer midt i blinken for Bodø/Glimt og Action Now-programmet.
— Vi forsøker å bidra til å bygge sterke lokalsamfunn sammen med andre, og vi ønsker å inspirere til faktisk handling i befolkningen og næringslivet. Vi har et klart mål om å inspirere og legge til rette for innovative partnerskap, kommer det fra fotballederen.
Kraftsamling
Olav Frigaard er glad for at Bodø/Glimt vil være med på å jobbe for at flere skal velge lærerutdanninger ved Nord universitet og for at flere av studentene skal velge å søke seg til de mange lærerstillingene som er lyst ut i kommunene i Nordland og Trøndelag.
— Vi må bygge opp en grasrotbevegelse og gjøre gode ting for hverandre. Det handler i grove trekk om å få til en kraftsamling rundt rekruttering til grunnmurene i kommunene våre, nemlig de ansatte i barnehagene og skolene, sier fakultetsdirektøren.
Han peker på at bedriftene i Nordland og deler av Trøndelag skriker etter arbeidskraft og at konkurransen er tøff.
— Dersom bedriftene skal få unge folk, og folk med partnere og unger, til å flytte til distriktskommuner og til landsdelen vår for å jobbe, så trenger vi gode barnehager og skoler. Hvis vi skal utvikle oss, være konkurransedyktige og innovative, så trenger vi å utvikle kunnskap og kompetanse, sier Frigaard.
— Det er bra at hver enkelt av oss utvikler seg som individer, enten det er snakk om skoleelever, fotballspillere, trenere, lærere, bedriftseiere eller andre arbeidstakere. Men det er laginnsatsen som avgjør hvor godt resultatet blir til slutt, avslutter Olav Frigaard.
Nyeste artikler
Nytt direktorat skal hjelpe akademia med å håndtere eksportkontroll
Demonstrerte mot kunnskapsdrap. — Alle Gazas universiteter har blitt bombet
Merittering av utdanning
Han blir lova fast jobb, men universitetet veit ikkje kva jobben er
Det skal være trygt for lektorstudenter å være i praksis
Mest lest
Finland svartelister 271 tidsskrifter
Foreslår å legge ned landets lærerutdanninger: — Det er skolekrise
Studentene strømmer til det finske lærerstudiet. — Norge må lære av Finland
Akademikere i møte med total kunnskapsløshet
Skuldingar om juks har hange over professoren i fire år. No skal høgskulen ta stilling til saka