Petter Aasen, rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge har stor tro på gaveprofessorater som virkemiddel. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Petter Aasen, rektor ved Universitetet i Sørøst-Norge har stor tro på gaveprofessorater som virkemiddel. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Gaveprofessorat til USN

Gave. Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har fått et nytt gaveprofessorat som skal knyttes til handelshøyskolen ved USN.

Publisert Oppdatert

Denne artikkelen er mer enn et år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Gaveprofessoratet har en verdi på 2,5 millioner kroner og har en varighet på tre år. Avtalen mellom USN på den ene siden og sparebankstiftelsene i Telemark og Sparebank 1 i Telemark på den andre siden ble inngått i forrige uke.

USN tar sikte på å videreføre professoratet i fast stilling, går det fram av usn.no.

Professorstipendet er organisatorisk knyttet til USN Handelshøyskolen og Institutt for økonomi og IT (ØIT), som holder til ved studiested Bø.

— Gaveprofessoratet er viktig for oss for å få inn ny kompetanse. Vi har stor tro på denne type virkemiddel for å styrke regionen. Professoratet vil styrke profilen til studiested Bø. Det er flott at banken og stiftelsene stiller seg bak dette, sier rektor ved USN Petter Aasen, som viser til at USN har entreprenørskap og innovasjon i utdanning og forskning som et strategisk satsingsområde.

Han sier også at instituttet i Bø har et godt faglig samarbeid med de andre instituttene ved USN og med internasjonale samarbeidspartnere, og at nettverket mot regionale arbeids- og næringslivet er omfattende og stadig utvikles.

Per Halvorsen, som er administrerende banksjef i Sparebanken 1 Telemark , sier at banken er opptatt av å få nok kraft innen innovasjon og entreprenørskap.

— Vi i banken er opptatt av innovasjon og entreprenørskap. Gaveprofessoratet er positivt for banken, universitetet og hele regionen. Vi ser fram til å skape et innhold i professoratet sammen med stiftelsene og universitetet, sier han til usn.no.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS