Professor Siri Fjellheim tar over som prorektor for forskning ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet i juli. Foto: Håkon Sparre, NMBU
Professor Siri Fjellheim tar over som prorektor for forskning ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet i juli. Foto: Håkon Sparre, NMBU

Blir ny prorektor for forskning ved NMBU

Ny prorektor. Professor i plantebiologi, Siri Fjellheim, er konstituert som ny prorektor for forskning ved Norges miljø- og biovitenskaplige universitet.

Publisert

Konstitueringen ble vedtatt av universitetsstyret i går. Siri Fjellheim overtar som prorektor første juli.

Hun tar med det over stafettpinnen fra Øystein Johnsen, som går av med pensjon.

Jeg er opptatt av både god undervisning og forskning og jeg håper jeg kan bidra til å utvikle en sterkere kobling mellom forskning og undervisning.

Siri Fjellheim

— Jeg er utrolig stolt over å få være med på å lede Norges miljø- og biovitenskaplige universitet (NMBU) i en spennende tid der våre fagområder er brennaktuelle, sier Fjellheim i en pressemelding på universitetets nettsider.

Brenner for forskning og undervisning

Fjellheim er utdannet plantebiolog fra NMBU. Etter utdanning ble hun tilbudt fast jobb ved universitetet i 2011.

Hun har blant annet tatt et sabbatsår ved University of Vermont i USA, og et opphold ved Institute of Grasslands and Environmental Research i Wales. I 2017 ble Fjellheim forfremmet til professor, står det i pressemeldingen.

Fjellheim leder i dag en forskningsgruppe som for tiden består av tre doktorgradsstudenter og tre masterstudenter.

I tillegg til å vere opptatt av å bygge en god forskningskultur, brenner Fjellheim for å skape engasjement i undervisningen.

NMBU-rektor Sjur Baardsen. Foto: Ketil Blom Haugstulen
NMBU-rektor Sjur Baardsen. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Hun har utviklet undervisningsformer der det legges opp til diskusjoner og felles oppgaveløsninger i timene fremfor tradisjonell tavleundervisning. Studentene har vist at de setter pris på denne undervisningsmetoden ved å gi henne pris for beste underviser, ifølge pressemeldigen.

Rett før jul fikk hun og to kollegaer midler fra Olav Thon-stiftelsen til å videreutvikle ulike undervisningsformer.

— Jeg er opptatt av både god undervisning og forskning og jeg håper jeg kan bidra til å utvikle en sterkere kobling mellom forskning og undervisning, sier Fjellheim i pressemeldingen.

— Har utmerket seg på mange måter

Rektor ved NMBU, Sjur Baardsen, gleder seg til å få Fjellheim med på laget.

— Siri er en professor som har utmerket seg på mange måter. Hun er i front med å utvikle nye undervisningsformer, og har vunnet studentenes pris for beste forleser for innsatsen, sier Baardsen i pressemeldingen. Han legger til:

— Hun brenner for forskningsbasert utdanning, og er en utmerket forskningsformidler. Vi har mye å se frem til med energiske og kvalitetsbevisste Siri med på laget.

Powered by Labrador CMS