Ny toppledelse i SAIH er i gang

Inga Marie Nymo Riseth er SAIHs nye leder for perioden 2016-2017.

Mandag 4. juli var første arbeidsdag for Riseth og resten av arbeidsutvalget. Hun har det siste året vært politisk nestleder i organisasjonen og hun har mange år bak seg i Studentenes og akademikernes internasjonale hjelpefond (SAIH).

— SAIH går inn i en spennende periode med høyt aktivitetsnivå. Gjennom kampanjer som Verdens Beste Nyheter og Radi-Aid fortsetter vi å markere oss som kritiske til måten det kommuniseres om bistand og utvikling. Gjennom Operasjon Dagsverk-prosjektet «Utdanning – det kraftigste våpenet» i Colombia og ny politisk kampanje om en global studentbevegelse skal vi styrke bildet av SAIH som en solidaritetsbevegelse for studenter verden over, sier Riseth i en pressemelding.

Hun ønsker også tettere samarbeid med norske akademikere.

— Studenter og akademikere må stå samlet i kampen for god høyere utdanning til alle og akademisk frihet, og SAIH trenger norske akademikere med på laget, fortsetter Riseth.

Med seg i arbeidsutvalget har hun Beathe Øgård som politisk nestleder og Thea Willoch Njaastad som organisatorisk nestleder. Begge gleder seg til å ta fatt på arbeidet, og ser fram til å jobbe med både å inkludere studentdemokratiene i større grad, og jobbe med Radi-Aid-kampanjen som retter krass kritikk mot bistandsbransjen og unyansert bistandskommunikasjon.

(Foto: SAIH)