Studenter ved BI skal ha fått tilsvarende eksamensoppgave som eksamen i 2018. BI beklager. Foto: HMPinnsvinet/Wikicommons
Studenter ved BI skal ha fått tilsvarende eksamensoppgave som eksamen i 2018. BI beklager. Foto: HMPinnsvinet/Wikicommons

BI ga samme eksamensoppgave to år på rad

Eksamen. Enkelte studenter skal ha klart å forutse eksamensoppgavene. Nå skal BI gå gjennom eksamensrutinene sine.

Publisert Oppdatert

Bergensavisen meldte fredag at mange studenter er rasende etter at BI i Bergen skal ha levert ut samme eksamensoppgaver to år på rad.

Eksamen i faget bedriften ble gjennomført på ni ulike tidspunkt. Noen studenter klarte å koble det opp mot fjorårets eksamen og kunne da gå inn på oppgavene fra 2018 og sjekke hvilke oppgaver man fikk på samme tidspunkt det året, skriver avisen som har snakket med en anonym student.

— Det er har kommet en del henvendelser fra studenter rundt eksamensoppgavene i faget bedriften, om at årets eksamen er identisk med fjorårets eksamen, bekrefter Laila Ulstein, leder for eksamensadministrasjonen ved BI i en e-post til Khrono.

Endret ikke rekkefølgen

Kort fortalt fikk studentene en eksamensoppgave med fem spørsmål delt opp i to deler. Den første delen var langsvarsoppgave, mens den andre var kortsvarsoppgave.

Det kan ha gitt en fordel for studenter på gjennomføringene dag to og tre.

Laila Ulstein

— Kortsvarsoppgavene er endret fra i fjor. I langsvarsoppgavene er ordlyden endret noe fra fjoråret. Utfordringen er likevel ikke at oppgavene er relativt like, men at rekkefølgen på oppgavene som ble gitt til de ulike eksamensgjennomføringene ikke ble endret. Det kan ha gitt en fordel for studenter på gjennomføringene dag to og tre, skriver Ulstein og legger til:

— Det beklager BI på det sterkeste.

Ulstein påpeker at faget bedriften ikke har én eksamensoppgave, men ni ulike eksamensoppgaver på grunn av ni ulike digitale gjennomføringer på ulikt tidspunkt.

— Det betyr at det i fjor ikke var to langsvarsoppgaver, men totalt 18 langsvarsoppgaver. De 18 langsvarsoppgavene dekker pensum godt. Det betyr at studenter som har jobbet godt med alle 18 oppgavene burde da også ha en solid forståelse for hele pensum, skriver hun.

— Ikke uvanlig

Kortsvarsoppgavene er hentet ut fra en database som studentene kjenner til.

— På lik linje med andre utdanningsinstitusjoner er det ikke uvanlig å se på tidligere eksamensoppgaver med tilhørende sensorveiledning som referanse ved utarbeidelse av nye oppgaver. Selve eksamensoppgavene skal også gjenspeile pensum og vil da kunne ligne på tidligere oppgaver som er relevante for det.

Karakteren studentene får i faget blir stående, men BI ser på mulighetene til å tilby kontinuasjon etter jul på grunn av rotet.

— BI har mottatt klager fra fagansvarlige studenter i studentsamfunnet BIS på vegne av studenter som har tatt eksamen. Denne vil bli behandlet i henhold til BIs rutiner for klager på eksamen. BI vil uansett gå grundig gjennom eksamensgjennomføringen i faget og styrke kvalitetssikringsrutinene for å unngå at tilsvarende skal kunne skje i fremtiden.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS