BI åpner campus for avgangsstudenter 18. mai

3. års bachelorstudenter og 2. års masterstudenter kan komme tilbake til campus for å jobbe med bachelor- og masteroppgaven.

Det åpnes nå litt opp, men biblioteker og grupperom er fortsatt stengt.
Det åpnes nå litt opp, men biblioteker og grupperom er fortsatt stengt.
Publisert

Fredag skriver Handelshøyskolen BI på sine nettsider at de, i henhold til nye retningslinjer fra myndighetene, vil åpne for at 3. års bachelorstudenter og 2. års masterstudenter kan komme tilbake til campus for å jobbe med bachelor- og masteroppgaven.

BIs campus har vært stengt for ansatte og studenter siden 12. mars.

Fortsatt hjemmekontor

Ingen studenter har hatt tilgang til campus, bortsett fra en liten gruppe studenter som har måttet bruke en spesiell database i forbindelse med ferdigstillelse av studiet sitt.

Kommunikasjonsdirektør, Yngve Kveine informerer Khrono om at ansatte har hatt hjemmekontor. Kun noen få med særlige behov eller med driftskritiske oppgaver har vært på campus.

— Vi åpner nå gradvis for avgangsstudenter. For ansatte gjelder fortsatt hjemmekontor som hovedregel, samtidig som vi foretar en gradvis åpning i tråd med retningslinjer og smittevern, skriver Kveine i en epost til Khrono.

Enn så lenge er det kun skolens åpne arealer som vil være tilgjengelig for bruk. Biblioteker og grupperom er fortsatt stengt. BI oppfordrer samtidig alle studenter til å unngå å bruke offentlig transport for å komme til campus.

Krevende vurderinger

BIs veiledere er nå tilgjengelige for møter på campus i tillegg til digitale møter.

På spørsmål om dette var en enkel avgjørelse å ta, svarer Kveine at BI hele tiden følger myndighetenes pålegg og råd, og gjør vurderinger innenfor de rammene som blir gitt.

— Nå foretar vi en gradvis åpning slik det er bedt om, gjør nødvendige risikovurderinger og sørger for å ha gode smitteverntiltak på plass. I denne svært utfordrende situasjonen gjøres det kontinuerlig vurderinger som selvsagt oppleves som krevende, skriver han.

Powered by Labrador CMS