Årets beste dataingeniørstudent: Adeela Afzal. Hun er dermed første kvinne som har oppnådd denne utmerkelsen. Foto: Eva Tønnessen
Årets beste dataingeniørstudent: Adeela Afzal. Hun er dermed første kvinne som har oppnådd denne utmerkelsen. Foto: Eva Tønnessen

Første kvinne som er beste student på dataingeniør

For første gang kan Institutt for informasjonsteknologi kåre en kvinne til årets beste dataingeniørstudent. Adeela Afzal var best. Mandag presentert hun og gruppen hennes sin bacheloroppgave.

Publisert Oppdatert

Adeela Afzal kom rett fra Jessheim videregående skole til høgskolen i Oslo og Akershus og dataingeniørfaget.

— Realfag var det som appellerte mest til meg på videregående skole, derfor valgte jeg meg den ingeniørlinjen med størst krav på realfag, forklarer Adeela.

— Hvorfor valgte du å starte på høgskole?

— Mitt inntrykk er at du på høgskolen får mer praktisk rettet undervisning og opplæring, i motsetning til Universitetet som har en mer teoretisk tilnærming. Jeg ønsket meg den praktiske tilnærmingen nå, sier Adeela.

Har fått jobb

— Skal du studere videre eller skal du ut i jobb?

— Jeg har allerede fått meg jobb, og ønsker praktisk erfaring far næringslivet før jeg eventuelt går videre, sier Adeela. Og blir det videre masterstudier er det nok universitetet i Oslo eller et utenlandsk universitet som får gleden av å ha HiOAs stjernedatastudent på sine studentlister.

— Jeg har hatt det helt topp på høgskolen. Vi har hatt veldig flinke forelesere og fått masse god hjelp. I gruppen min har jeg også hatt mye god støtte disse årene.

Adeela Afzal har skrevet bacheloroppgave sammen med to studenter fra informasjonsteknologi og en medstudent på dataingeniør. Det er Johan Steinberg, Kajal Soltanpanah og Mikael Jakhelln.

— Alle fire er toppmotiverte og ambisiøse i sine studier. Da er det moro og spennende å lage oppgave sammen, forteller hun.

Årlig kåring

Ulf Uttersrud, førsteamanuensis, og Laurence Habib, instituttleder på Institutt for informasjonsteknologi, forteller at det hvert år blir kåret beste studenter på hvert studieprogram. 

— Dataingeniørutdanningen har holdt på i over 25 år. At vi endelig fikk en kvinne som nummer 1 student er utrolig moro, sier Habib.

— Det er også andre gang at det er student med minioritetsbakgrunn som er beste student på dataingeniørutdanningen. Vi er stolte av prestasjonene til Adeela Afzal, sier Uttersrud.

God presentasjon

Oppgaven til Adeela Afzal og Johan Steinberg, Kajal Soltanpanah og Mikeal Jakhelln har navnet «Business Simulation - framework & application». Dere samarbeidspartner har vært firmaet Specifique. Gruppen har fått konkrete oppgaver knyttet til et konsept firmaet kaller «iPad training». Det handler om bruke nettbrett i opplæring av ansatte, der opplæringen tar form av et slags nettbrettspill.

HiOA studentene har levert en 150 siders rapport, og ferdige modulbaserte enheter som oppdragsgiver kan ta i bruk i sitt videre arbeid med å utvikle sitt konsept «iPad training.»

Som intern veileder har studentene hatt Eva Vihovde. Studentene rettet en spesiell takk til sin veileder Vihovde ved avslutningen av sin presentasjon. 

Bachelorpresentasjonene er i prinsippet åpne for alle. Normalt er det sensor, lærere og medstudenter som hører på. Selve presentasjonen teller 10 prosent av oppgavekarakteren totalt.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS