Barnehagelærer er en kul jobb
Torgeir Dannemark (26) er en av de 112 mannlige studentene som har begynt på utdanning til å bli barnehagelærerved HiOA i år. Han har visst lenge at det var dette han ville.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det var ikke Kristin Halvorsens kampanje «Verdens fineste stilling ledig» som fikk Torgeir Dannemark til å bestemme seg for å bli barnehagelærer. Han har allerede jobbet i en barnehage som assistent i fem og et halvt år og funnet ut på egenhånd at det er en fin jobb.
— Jeg har tenkt de siste tre årene at jeg gjerne skulle hatt mer faglig tyngde og få mer ansvar i jobben. Jeg merket at jeg begynte å henge etter i faglige diskusjoner, sier han.
Khrono møter ham etter den første store fellesforelesninger for de nye barnehagelærerstudentene. I salen er det fortsatt langt mellom guttene, selv om det har vært en økning i tallet på mannlige studenter. Nå er det 20 prosent menn.
— Det er jo altfor lite, men vi er på rett vei, sier han.
Ikke bare bleier
Faktisk så kan bleieskiftet være en fin stund.
Torgeir Dannemark
Torgeir Dannemark mener at den største utfordringen er å få gutta innenfor dørene i barnehagen. Når de først er innenfor, tror han de fleste vil se at det er en kul jobb.
— Det er fint å være mann i barnehagen. Du er jo helten og klatrestativet og den som kan herje med barna. Vi gutter leker på en annen måte, og det er positivt for miljøet at det blir flere av oss. Mange gutter tror at jobben bare går ut på å være bleieskiftarbeider, men det er så mye mer, sier han.
Og egentlig er ikke bleieskift så ille heller, mener han.
— Du blir vant til det i løpet av en uke. Folk ser rart på meg når jeg sier dette, men faktisk så kan bleieskiftet være en fin stund der man får én-til-én-kontakt med barnet, sier han.
Har fått mer status
Han tror at kampanjen «Verdens fineste stilling ledig», der blant andre Thomas Seltzer og Erik Thorstvedt var med, kan ha betydd en del for rekrutteringen av andre mannlige studenter.
— Men det viktigste tror jeg er at det har fått mer status å jobbe i barnehage, og menn er ofte litt mer opptatt av status. Det blir lagt mer vekt på at det kreves en faglig bakgrunn for å jobbe i barnehage, og dermed blir det mer interessant for flere menn, mener han.
Hans erfaring er ihvertfall at det er positivt med flere menn i barnehagen.
— Jeg har jobbet i en barnehage der jeg var eneste gutt, men jeg vil helst jobbe et sted der det er flere. Det gir et mer variert og bedre arbeidsmiljø, sier han.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!