Øyvind Stenberg (til venstre) kom i kontakt med indiske Nitesh Shail på en bærekraftskonferanse. Stenberg fikk med kompisen Ole Bastian Sandok, og sammen er de tre når Aquasolis Global. Foto: privat

Norske studenter med vannkiosker som er selvrensende i Tanzania

Bærekraft. På verdensbasis mangler 2,1 milliarder mennesker rent drikkevann. Det vil tre studenter gjøre noe med.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ole Bastian Sandok er utdannet ingeniør, og studerer nå psykologi ved Universitetet i Bergen. Men han er også en av gründerne bak firmaet Aquasolis Global, som beskriver seg selv som et bærekraftig initiativ. Sammen med Øyvind Stenberg og Nitesh Shail har han utviklet vannrensemaskiner.

Én av fire mennesker i verden mangler tilgang på ferskvann i dag.

Øyvind Stenberg til P3

Forrige uke fikk gründerne en pris på 75 000 kroner, skriver Infinitum movement på sine nettsider. Firmaet var også invitert til en stor konkurranse i Tyskland, sammen med bedrifter som Norsk Hydro og Hurtigruten.

Konseptet til Aquasolis Global er selvrensende vannkiosker. Det er satt ut seks maskiner i Tanzania og India, skriver P3. Hundre liter forurenset vann forvandles til 98 liter drikkevann. Innbyggerne kommer til vannkioskene med egne beholdere, noe som gjør at bruken av plast også blir mindre. En liter rent vann koster 66 øre.

— Én av fire mennesker i verden mangler tilgang på ferskvann i dag. Klimaendringene vil neppe gjøre problemet noe mindre i fremtiden. Målet er å selge vannrensingsmaskinene til bistandsorganisasjoner som kan plassere dem der det er behov, sier Stenberg i et intervju med P3.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS