Nord fikk underkjent bachelor

Selv bachelorgrader som skal legges ned må følge forskriftene, ifølge NOKUT. Det er Nord universitet som får refs av organet, for en av sine bachelorutdanninger.

Publisert Oppdatert

For et år siden ble det kjent at Nasjonalt organ for kvalitet i utdanningen (NOKUT) ville starte en tilsynsprosess mot Nord universitet, skriver På Høyden.

Universitetet ble til da Universitetet i Nordland fusjonerte med Høgskolen i Nesna og Høgskolen i Nord-Trøndelag.

Har fattet vedtak

Nå har NOKUT fattet vedtak om at bachelorgradutdanning i nautikk, maritim økonomi og ledelse ved Nord universitet ikke oppfyller kravene i studietilsynsforskriften.

Selv har Nord universitet meldt fra om at dette studiet kan bli avviklet. De må likevel oppfylle kravene, skriver NOKUT i en pressemelding.

NOKUT har understreket at studiet i en eventuell avviklings-periode må oppfylle kravene.

Øystein Lund

— Nord universitet har varslet at de ønsker å legge ned studiet. NOKUT har understreket at studiet i en eventuell avviklingsperiode må oppfylle kravene i studietilsynsforskriften, sier tilsynsdirektør i NOKUT, Øystein Lund (bildet).

NOKUT har gitt universitetet opprettingsfrist til 25. april 2017 for de fleste kravene og til 25. oktober 2017 for krav knyttet til fagmiljø og forskningsaktivitet.

NOKUT vil følge de nye institusjonene tett

De store fusjonsprosessene i universitets-og høgskolesektoren har endret kartet over norsk høyere utdanning. Mindre høgskoler er slått sammen til større enheter. Nord universitet har kommet til, og flere høgskoler, deriblant HiOA har varslet at de vil søke om å bli universitet.

NOKUTs direktør Terje Mørland har tidligere uttalt at større enheter ikke nødvendigvis fører til høyere kvalitet. Han har tidligere varslet om at NOKUT vil holde et øye med de nyfusjonerte institusjonene.

— Strukturprosessene i høyere utdanning er satt i gang med et mål om å styrke kvaliteten ved institusjonene. Det er imidlertid ikke alltid automatikk i at en fusjon samlet sett bidrar til bedre kvalitet. NOKUT følger derfor nøye med på de institusjonene innen høyere utdanning som har fusjonert og som har tenkt til å fusjonere, sier Mørland i en pressemelding.

Les også: Nye forskrifter og tilsyn mot Nord universitet

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS