Arvid Hallén er styreleder ved Høgskulen på Vestlandet er er oppnevnt for en ny periode. Foto: Skjalg Bøhmer Vold
Arvid Hallén er styreleder ved Høgskulen på Vestlandet er er oppnevnt for en ny periode. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Hallén gjenoppnevnt som leder for styret ved Høgskulen på Vestlandet

Nytt styre. Tidligere administrerende direktør i Forskningsrådet, Arvid Hallén, får en ny fireårsperiode ved Høgskulen på Vestlandet.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det blir som Høgskulen på Vestlandet (HVL) selv foreslo; styreleder Arvid Hallén fortsetter som styreleder i perioden 1. august 2019 til 31. juli 2023.

Hallén er seniorrådgiver ved OsloMet og tidligere administrerende direktør i Forskningsrådet. Han har erfaring med å lede komplekse organisasjoner og forene mange interesser, går det fram av begrunnelsen til Kunnskapsdepartementet. Videre står det at Hallén kjenner næringslivet godt som følge av oppbyggingen av virkemiddelapparatet i Forskningsrådet.

De tre andre faste eksterne som er oppnevnt er Aina M. Berg, Trond Ueland og Hege Økland.

Da må de bygge sterke forskningsmiljøer og styrke utdanningstilbudene.

Iselin Nybø

Av disse sitter Aina M. Berg og Trond Ueland i dagens styre.

Må bygge sterke miljøer

— Jeg er veldig glad for at disse har sagt ja til å sitte i styret. Målet til HVL er å bli et universitet med profesjons- og arbeidslivsrettet profil som skal sette spor både nasjonalt og internasjonalt. Da må de bygge sterke forskningsmiljøer og styrke utdanningstilbudene. Jeg har tiltro til at det nye styret vil være en viktig bidragsyter i denne prosessen, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Iselin Nybø.

Aina Berg er konserndirektør i forskningsinstituttet NORCE og har lang erfaring fra instituttsektoren.

Trond Ueland fra Førde er kommunalsjef i Førde kommune og var tidligere styreleder ved Høgskolen i Sogn og Fjordane, som er en del av HVL etter fusjonen i 2017.

Hege Økland er ny i styret. Hun er administrerende direktør i klyngen NCE Maritime CleanTech. Hun har jobbet med å styrke samhandling mellom næringsliv og akademia for eksempel ved å legge til rette for felles FoU-prosjekter, og etablering av kompetanse- og utdanningsprogram, går det fram av begrunnelsen til Kunnskapsdepartementet.

Varamedlemmer er investor Arvid Andenæs og Kristine Kopperud Timberlid, som er internasjonaliseringsrådgiver, Innovasjon Norge Vestland.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS