Priser

Årets prisvinnere ved OsloMet

Universitetslektor Anita Eriksen Zagury er kåret til årets underviser ved OsloMet. Carla Louise Hughes er årets student.

Anita Eriksen Zagury ved Institutt for estetiske fag er Årets underviser ved OsloMet. Her sammen med studentparlamentets leder, Rolf Martin Aspenes.
Anita Eriksen Zagury ved Institutt for estetiske fag er Årets underviser ved OsloMet. Her sammen med studentparlamentets leder, Rolf Martin Aspenes.
Publisert Oppdatert

Studentene ved OsloMet har kåret Anita Eriksen Zagury som årets underviser. Hun er universitetslektor og underviser ved Institutt for estetiske fag.

Det var 91 nominasjoner og i juryen satt studenter fra alle de fire fakultetene ved OsloMet, samt nestleder for Studentparlamentet.

I nominasjonstekstene trekkes det fram at Anita Eriksen Zagury er en helt fantastisk underviser, veileder og støttespiller. Hun er punktlig, strukturert og motiverende. Hun beskrives som en solstråle med mye omsorg, humor og engasjement for sitt fagfelt. Og studentene hennes omtaler henne som en sy-gudinne og dronningen av søm, heter det på OsloMets internsider.

«Fryktelig gøy å undervise»

— Jeg trodde noen tulla med meg, sier Anita Eriksen Zagury, som underviser i mote og produksjon.

— Det var utrolig hyggelig. Jeg synes det er fryktelig gøy å undervise og det er spesielt hyggelig at det er studentene som står bak kåringen, sier hun til Khrono.

Hun sier at det har vært et spesielt år, men at de fikk lov til å være en del på verkstedet.

— Vi hadde digital undervisning i de ukene vi måtte stenge ned, mens når noen studenter måtte i karantene filmet de andre meg mens jeg underviste. Ellers er det mye som ikke fungerer digitalt hos oss, sier hun.

Er det noe fra undervisningen under pandemien du vil ta med deg videre?

— Først og fremst ser jeg hvor utrolig viktig det er at studentene får være fysisk sammen. Jeg hadde mange samtaler med studenter som hadde det tungt, men det gledelige er at alle tok eksamen og ingen strøk, sier Anita Eriksen Zagury.

Årets underviser kåres hvert år ved OsloMet. I fjor var vinneren universitetslektor Arne Henriksen ved Institutt for maskin, elektronikk og kjemi ved Fakultet for teknologi, kunst og design (TKD).

Årets student

I august ble også årets student for 2021 utnevnt. Blant tre finalister var det Carla Louise Hughes som fikk prisen for innsatsen hun har gjort i et vanskelig år for mange studenter.

— Carla er en svært god ambassadør for OsloMet og har utmerket seg spesielt gjennom sin innsats for internasjonale studenter under pandemien, sa fungerende rektor Nina Waaler, som har ledet komiteen som har kåret vinneren.

Årets student, Carla Louise Hughes, sammen med studentleder Rolf Martin Aspenes og fungerende rektor Nina Waaler.
Årets student, Carla Louise Hughes, sammen med studentleder Rolf Martin Aspenes og fungerende rektor Nina Waaler.

I fjor var det it-student Rameen Jamshaid Khan som ble årets student.

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

To har fått arbeidsmiljøpris

Årets arbeidsmiljøpris er også delt ut ved OsloMet. Prisen deles mellom disse to: Trine Staff, som er studieleder for bachelorstudiet i paramedisin ved Fakultet for helsevitenskap, og OsloMeet, som er et digitalt møterom som ble opprettet som et sosialt møtested under pandemien da de fleste satt på hjemmekontor.

— Arbeidsmiljøprisen er en påskjønnelse til noen som har gjort en særlig innsats for arbeidsmiljøet ved OsloMet. Folk som bygger bro på tvers av organisasjonen og bidrar til at «vi-følelsen» styrkes, sa Nina Waaler under prisutdelingen nylig.

Totalt kom det inn 25 nominasjoner fordelt på fem kandidater. Prisvinnerne deler 60.000 kroner, som skal brukes på arbeidsmiljøtiltak.

(Saken er oppdatert 7/9 kl 10.30 med kommentarer fra Anita Eriksen Zagury)

Powered by Labrador CMS