Siri Haukenes mottok i dag arbeidsmiljøprisen fra rektor Kari Toverud Jensen og HR-direktør Geir Haugstveit. Haukenes deler prisen med Vidar Holum og Gitte Skjønneberg. Foto: Eva Tønnessen
Siri Haukenes mottok i dag arbeidsmiljøprisen fra rektor Kari Toverud Jensen og HR-direktør Geir Haugstveit. Haukenes deler prisen med Vidar Holum og Gitte Skjønneberg. Foto: Eva Tønnessen

Tre stykker deler arbeidsmiljøprisen

Vidar Holum, Gitte Skjønneberg og Siri Haukenes er alle tre vinnere av årets arbeidsmiljøpris. Tildelingen skjedde på HiOAs arbeidsmiljødag.

Publisert Oppdatert

Det er tre unike og forskjellige tilsatte ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som i år tildeles årets arbeidsmiljøpris. Prisvinnerne ble offentliggjort under arbeidsmiljødagen torsdag. Prisene ble delt ut av rektor Kari Toverud Jensen og HR-direktør Geir Haugstveit. 

Rørte og glade prismottakere

— Tusen takk, jeg er veldig rørt, sa Siri Haukenes da hun mottok prisen.

— Jeg er veldig glad for at jeg jobber på en arbeidsplass som slipper de ansatte til og gir oss rom. Det er det nemlig ikke alle som gjør, sa Haukenes.

En annen som var jublende glad var Vidar Holum. Han kom sprettende opp på scenen og fikk sitt diplom og sine blomster.

Hun er et funn for høgskolen.

Juryen for arbeidsmiljøprisen om

...på tide at hun blir sett for sine bidrag til å fremme trivsel for oss andre.

Juryen for arbeidsmiljøprisen om

HiOA er et bedre sted å arbeide på grunn av Vidar.

Juryen for arbeidsmiljøprisen om

— Tusen takk. Jeg har jo bare flytta på dere, sa Holum. Han sendte en ekstra takk til sine nærmeste kolleger som han sa har stor takhøyde når han selv kan fly litt høyt.

Gitte Skjønneberg er på tur til København med sine studenter og kunne ikke være til stede på prisutdelingen. Men Geir Haugstveit hadde snakket med henne, og han skulle hilse og si at hun også var veldig glad og rørt over tildelingen.

De tre prismottakerne deler en sum på 60.000 kroner, som ikke skal gå til privatøkonomien, men som de selv skal velge hva skal brukes til på høgskolen.

Siri Haukenes

Siri Haukenes er førstelektor ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI). Hun har arbeidssted i Pilestredet. I begrunnelsen for at Siri Haukenes får årets pris skriver juryen:

«Haukenes er en unik pådriver og organisator som igangsetter og gjennomfører kulturprosjekter som kommer hele HiOA til gode. Siri har vært den drivende kraften og initiativtaker til gjennom mange, mange år å bidra til og skape vakre og meningsfulle rammer rundt arrangementer på HiOA. Åpninger av fagkonferanser og studietilbud, utallige lunsjkonserter, allsangkonserter, pub-konserter på Fyrhuset, personalfester, feiringer av kolleger, minnestunder osv. osv.»

Og de legger til:

«Siri må tilskrives mye av suksessen med allsangkonsertene som lunsjtilbud i HiOAs kulturkalender. Hun kommer med mange av ideene og har vært en pådriver for å få realisert dem. Ikke minst bidrar hun selv musikalsk på meget høyt nivå.»

Avslutningsvis skriver de også: 

«Kort sagt, Siri Haukenes har gjennom mange år bidratt til et bedre arbeidsmiljø for utrolig mange kolleger på hele HiOA. Hun er et funn for høgskolen. Hun må verdsettes og tas vare på slik at hun kan fortsette å spre glede og kvalitet til flest mulig!»

Gitte Skjønneberg

Gitte Skjønneberg er høgskolelektor ved LUI og har tilholdssted på Kjeller. I begrunnelsen for at Gitte Skjønneberg får årets pris skriver juryen

«Gitte Skjønneberg har utmerket seg som en pådriver med særlig evne og vilje til å sette i gang med arbeidsmiljøforberedende tiltak på institutt for yrkesfaglærerutdanningen. Hun tar initiativ til sosiale arrangementer, slik som pølsefester i lunsjen og overraskende kanelboller tidlig om morgenen. Kollegaene møter da dagen med en liflig duft av nystekt bakverk, og de blir servert nydelige kanelboller. Gitte tar initiativ til og skaper positiv endring og utvikling i arbeidsmiljøet. Hennes engasjement er med på å skape, men like mye å holde på, et positivt arbeidsmiljø.»

Og de legger til:

«Gitte Skjønneberg utviser entusiasme og pågangsmot til stadig å sette i gang med gode tiltak som styrker samhold og bringer godt arbeidsmiljø inn i Institutt for yrkesfagutdanning og Fakultet LUI på Kjeller. Gitte er ikke en som liker å stille seg selv i fokus, så derfor er det på tide at hun blir sett for sine bidrag til å fremme trivsel for oss andre.»

(Vidar fikk prisen for sitt mangfold av engasjement, nevnes i begrunnelsen gjør hans innspill til Reiseradioen om badetemperaturen i Bisletbekken.)

Vidar Holum

Vidar Holum er rådgiver i seksjon for tjenestestyring og brukerstøtte. I begrunnelsen for at Vidar Holum får årets pris skriver juryen

«Det å flytte store deler av organisasjonen er en svært krevende oppgave.  Vidar sørger ikke bare for å få utført oppgaven, men sørger for at prosessen underveis blir lettere også, for alle involverte. Flyttegeneralen har gjort en formidabel innsats gjennom mange flytteprosesser gjennom mange år.  Han har utarbeidet flytteblogger med tekst og bilder for å informere og dokumentere kompliserte flytteprosesser og greier entusiastisk å få kabalen til å gå opp.»

Og de legger til:

«Han setter HiOA på kartet også for omverdenen, med daglig rapportering av badetemperaturen i Bisletbekken, til mange Reiseradiolytteres begeistring.  Han arrangerer også slektsforskningstreff på HiOA, åpent for alle. Han er en ivrig støttespiller for arbeidsmiljøet, ikke bare på egen avdeling, men for hele høgskolen.» 

Avslutningsvis skriver de:

«Han er systematisk og har gode opplegg for det han har ansvar for.  Det som gjør ham så spesiell er at han utfører alt med en kombinasjon av godt humør, humor, ro, hjelpsomhet og raushet. HiOA er et bedre sted å arbeide på grunn av Vidar.»

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS