På vei til HiOA-lekene på Bislet med påfølgende utdeling av arbeidsmiljøpris og middag.
På vei til HiOA-lekene på Bislet med påfølgende utdeling av arbeidsmiljøpris og middag.

Fire ansatte fikk arbeidsmiljøpris

Høgskolen i Oslo og Akershus hedrer hvert år ansatte som har gjort en spesielt god innsats for arbeidsmiljøet. I 2015 er det fire som deler prisen.

Publisert Oppdatert

Arbeidsmiljøprisen er en påskjønnelse og oppmuntring til miljøer eller tilsatte som har gjort en særlig innsats for arbeidsmiljøet ved HiOA. Arbeidsmiljøprisen kan deles ut til enkeltpersoner, fakultet, avdeling, utdanning, seksjon, miljø, gruppe eller lignende som:

  • har utmerket seg som pådriver med særlig evne og vilje til å iverksette arbeidsmiljøforbedrende tiltak
  • tar initiativ til og gjennomfører tiltak som bygger broer på tvers av organisasjonen, og som bidrar til at «vi-følelsen» styrkes
  • bidrar aktivt til et positivt arbeidsmiljø preget av inkludering og mangfold

60.000 til et godt formål

Arbeidsmiljøprisen utgjør totalt kroner 60.000. I tillegg består prisen av et diplom som kan henges opp på vinnerens/vinnernes arbeidsplass.

Prisen kan ikke være til personlig berikelse for vinneren eller vinnerne.

Mottakeren eller mottakerne av prisen bestemmer hvilket tiltak eller formål på HiOA prisen skal brukes til. Tiltaket eller formålet må være relatert til noe som bidrar til arbeidsmiljøet.

Prisen kan deles mellom to eller flere prisvinnere. Juryen har besluttet at Arbeidsmiljøprisen 2015 skal deles i tre på fire prisvinnere.

Fakultetsdirektør på SAM, Marja Lundell

Da prisen ble delt ut under HiOA-lekene torsdag 10. september ble det blant annet sagt om Marja Lundell:

— Første prisvinner ut er en person som ler så høyt og hjertelig at kollegene aldri trenger å sjekke Outlook for å finne ut om vedkommende er på huset. Hennes medarbeidere beskriver henne som en sjelden stjerne, og det er med glede vi i kveld kan skru opp stjerneglansen enda et hakk.

Og i tillegg:

— I nominasjonen av henne står det blant annet at: «Kandidaten er limet i organisasjonen på fakultetet. Hun er en raus og tydelig leder som gir mye tillit og som lar medarbeiderne sine vokse. Vedkommende leder an og sørger for å bygge fellesskap og identitet på tvers av seksjonene i administrasjonen. Dette gjør hun ved å legge til rette for faglige og sosiale møteplasser på fakultet og ved å insistere på at hele administrasjonen samles til seminar en gang i året. Dette er viktig kulturbygging for hele fakultetet. Hun nyter videre stor tillit i hele organisasjonen, både blant UF-tilsatte, TA-tilsatte og ledere».

Driftstekniker i Eiendomsavdelingen, Terje Lillehammer

— Andre mann ut er en hverdagshelt av det litt sjeldne slaget. Vedkommende blir beskrevet som en person som gjør HiOA til et bedre sted å jobbe. Slik startet introduksjonen av prisvinner nummer to, Terje Lillehammer.

(Yndlings-handyman: Terje Lillehammer er en av fire mottakere av årets arbeidsmiljøpris ved HiOA. Her er han i full sving med å hjelpe Khrono med å få adventsstjerna på plass. Foto: Hege Larsen)

I nominasjonen av ham står det blant annet:

«Han er en tilsatt som fungerer som et ideal for oss andre her på høgskolen. Han avgrenser ikke sitt ansvarsområde, men stiller opp og hjelper til uansett hva det måtte være. Hans hyggelige standardsvar er: «Selvsagt skal vi hjelpe hverandre, vi er jo én og samme institusjon!» Han er et levende eksempel på en person som setter «vi»-et og ikke «jeg»-et i sentrum.

Det var Terjes kollega Palle Nielsen som mottok prisen på vegne av ham. 

Karoline Kristiansen og Aksel Torsnes Mehlum, LUI

Sist men ikke minst gjenstår det to stykker som har gjort seg vel fortjent til årets Arbeidsmiljøpris. Tospannet sørger for stor stas når kollegaer fyller år, feirer jubileer, gifter seg, får barn eller når andre store livsbegivenheter finner sted, ble det blant annet sagt om Kristiansen og Mehlum (bildet under).

Begge er medlemmer i arbeidsplassens Ukulele-orkester og det både synges og spilles ved de ulike hyggelige anledningene. De bidrar dermed til både å skape fine og personlige rammer rundt enkeltpersonene det gjelder samtidig som alle rundt får fine anledninger til å samles på tvers av seksjonene på fakultetet.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS