Tre deler årets arbeidsmiljøpris
Også i 2014 deler tre ansatte arbeidsmiljøprisen på høgskolen. Vinnerne ble offentliggjort under HiOA-lekene, som i år ble arrangert for første gang.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Camilla Sønstabø Thorkildsen, Per Arne Olsen og Runa Grimstad Wold er alle ansatte som deler årets arbeidsmiljøpris og blir hedret for ekstraordinært innsats for arbeidsmiljøet på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA).
(Vinnerne: Camilla Sønstabø Thorkildsen og Per Arne Olsen. Runa Grimstad Wold var ikke tilstede undre utdelingen.)
Høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø offentliggjorde vinnerne og delte ut prisen under HiOA-lekene, som som ble arrangert på Bislet Stadion onsdag. De tre vinnerne får en premie på totalt 60.000 kroner. Pengene får de ikke bruke privat, men vinnerne skal finne et arbeismiljøtiltak de vil støtte på høgskolen.
Overrasket
Camilla Sønstabø Thorkildsen er sjef ved Seksjon for opptak og veiledning. I sin begrunnelse sier juryen at Thorkilden får prisen for å ta intiativ til tiltak som bygger broer på tvers av organisasjonen, og for å bidra til at «vi-følelsen» styrkes.
Thorkildsen selv var overrasket.
— Det var veldig mange flotte ord og det kom ganske overraskende. Det er veldig hyggelig å få en slik pris, presiserer hun.
Juryen skriver videre i sin begrunnelse at Thorkildsen er ryddig og tydelig, fleksibel, varm og rettferdig, og at hun ikke er redd for å handle eller ta eventuelle upopulære avgjørelser samtidig som hun er omsorgfull og opptatt av likebehandling, skrives det blant annet i begrunnelsen.
Fra Kjeller
Runa Grimstad Wold er førstekonsulent ved Seksjon for studieadministrasjon og internasjonalisering på Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier (LUI), og holder til på campus Kjeller. Wold var ikke tilstede da prisene ble utdelt onsdag kveld, men juryen skriver blant annet:
«Hun er en gledespreder og trivselsagent som er en pådriver i alt fra fredagskaffe, Dytt-aksjoner, vinlotteri og plantekonkurranser. Vedkommendes intiativer har skapt nye bekjentskaper og hennes særlige evne og vilje til å igangsette arbeidsmiljøforbredende tiltak har ført til økt trivsel på instituttet».
Kulturleder
Tredje vinner av årets arbeidsmiljøpris finner vi i ledelsen på Fakultet for samfunnsfag. Per Arne Olsen er prodekan og er tilknyttet bachelorstudiet i barnevern på Institutt for sosialfag. Han er også leder av Kulturutvalget, og det er i den sammenheng at han er tildelt prisen.
— Jeg synes det er en fantastisk anerkjennelse for det kulturarbeidet vi driver gjennom Kulturutvalget. Det er veldig hyggelig å bli satt pris på, sier Olsen.
I juryens begrunnelse står det blant annet at Olsen har fylt stillingen som leder av Kulturutvalget utover det en kan forvente, og at hans initiativ til lunsjkonserter og bidrag til arbeidsmiljødagen har berørt mange.
«Vedkommende opptrer selv med spill på ulike fløyter eller andre instrumenter som del av åpninger på seminarer, konferanser og andre tilstelninger. Han knytter ord og toner sammen på elegant vis, og bidrar til å skape vakre og verdige rammer rundt ulike institusjonsmarkeringer», skriver juryen.
Erstatter «Arbeidsmiljødagen»
Arbeidsmiljøprisen ble tildelt under HiOA-lekene, som i år erstatter den tidligere Arbeidsmiljødagen. Vibeke Horn er seniorrådgiver ved avdeling for HR, og står som hovedansvarlig for arrangementet.
— Vi fikk veldig mange overveldende positive tilbakemeldinger fra arrangementet ifjor, men også noen oppfordringer. I år har vi tatt hensyn til noen av forslagene og redesignet Arbeidsmiljødagen til HiOA-lekene, sier hun og forklarer det som er forskjellig fra ifjor:
— Vi har blant annet justert programmet til å bli en halv arbeidsdag slik at flere undervisnings- og forskningsansatte blir med. Og så har vi lagt opp til aktiv deltakelse gjennom de aktivitetene vi har valgt, sier hun.
Videre påpeker Horn at målet med arrangementet er å styrke «vi-følelsen» og bli kjent med både organisasjonen og ansatte på tvers av fakulteter og avdelinger.
Sju poster
HiOA-lekene ble arrangert på Bislet Stadion. Arrangementet begynte med et kulturelt innslag fra høgskolens egen storband. Etter bandet var det rektor Kari Toverud Jensen som holdt åpningstalen sammen med høgskoledirektør Ann Elisabeth Wedø.
— Dette er en viktig dag for å bli kjent på tvers av organisasjonen og styrke «vi-følelsen». Dere har blitt inndelt i lag på tvers av fakulteter og avdelinger slik at dere på best mulig måte kan bli bedre kjent med hverandre, sa rektor før hun overlot scenen til Kjell Erik Kristiansen, som ga oppvarmingsinstruksjoner til ansatte.
Rundt 400 ansatte meldte seg på. Disse ble delt inn i 18 lag. Hvert lag måtte gjennom de sju postene som besto av 60-meteren, liten ball, kunnskapsløypa, lengdehopp, fotball, drakamp og «selskapslek».
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!