Høgskolen i Østfold har vært mye i media i det siste i forbindelse med en skikkethetssak mot en vernepleierstudent. Foto: Skjalg Bøhmer Vold

Skikkethetssaken burde behandles raskest mulig

Det gagner ikke noen parter at denne saken drøyer ut, mener Studentparlamentet ved Høgskolen i Østfold om skikkethetssaken mot vernepleierstudent og nakenmodell Lene Antonsen.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I den siste tiden har Høgskolen i Østfold blitt nevnt mange ganger i media. Studentparlamentet i Østfold ønsker at saken, som nå har blitt omtalt mye i media, blir raskt behandlet da vi ser at det ikke gagner noen parter at denne saken drøyer ut eller diskuteres videre i media.

Les også: Vurderer om nakenmodell er uskikket som vernepleier

Studentparlamentet i Østfold ønsker å minne om noen viktige prinsipper angående skikkethetssaker. Når en skikkethetssak blir meldt inn, av enten studenter eller ansatte ved høgskolen, er skikkethetsnemnda pliktig til å behandle saken. Høgskolen er taushetspliktig i alle saker og har derfor ikke anledning til å kommentere saker som er oppe i skikkethetsnemnda.

  • Studentparlamentet i Østfold skal være en åpen og imøtekommende organisasjon som fremmer studentenes interesser. Vi ønsker å være til støtte for studentene når det gjelder utfordringer som man opplever i tilknytning til sin studiehverdag.
  • Studentparlamentet vil jobbe for å kunne få løst konflikter på lavest mulig nivå, og samtidig være tilstede for alle våre studenter.
  • Studentparlamentet er prinsipielt for lik rett til utdanning, uavhengig av bakgrunn, så lenge det ikke strider med «Forskrift om skikkethet i høyere utdanning».

Derimot kan denne saken vise at studentene er alt for avhengige av en ekstra inntekt for å få økonomien til å gå rundt. Dette går på alt fra boutgifter til matutgifter, men også utgifter knyttet til det sosiale livet ved siden av studiene. Dette er noe en stor del av studentmassen i Norge er preget av. Høgskolen i Østfold setter, som andre utdanningsinstitusjoner, en forventning til sine studenter om at de bruker 40 timer av sin uke på studiene.

Derimot kan denne saken vise at studentene er alt for avhengige av en ekstra inntekt for å få økonomien til å gå rundt.

Fredrik Skjerve

Dette tilsvarer en fulltidsjobb. Det at mange studenter også da må ha en jobb i tillegg for å dekke basisutgifter, er en oppgave regjering og stortinget må løse. Studentparlamentet i Østfold mener studentkavet om en studiestøtte tilsvarende 1,5G må innfris, slik at studentene vil ha mulighet for å studere mer

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS