Nytt arbeidsutvalg i Velferdstinget Vest: Anette Arneberg og Line Korsmo. Foto: Privat
Nytt arbeidsutvalg i Velferdstinget Vest: Anette Arneberg og Line Korsmo. Foto: Privat

Ny ledelse for studentvelferden i Vest

Valg. Anette Arneberg og Line Korsmo er valgt som ledere for neste års velferdsting på Vestlandet.

Publisert Oppdatert

På et møte 12. mai ble Anette Arneberg valgt som ny leder av Velferdstringet Vest. Line Korsmo ble valgt som nestleder.

— Dette er jo utrolig gøy. Jeg føler meg priviligert som får mulighet til å jobbe med studentpolitikk på fulltid. Sammenlignet med arbeidslivet ellers, er denne typen stilling ganske unik, sier Arneberg til Khrono.

Dette er jo utrolig gøy.

Anette Arneberg

Velferdstinget Vest er en sammensetning av studentdemokratier ved alle utdanningsinstitusjonene som er tilknyttet Studentsamskipnaden på Vestlandet (Sammen).

I ledelsen, eller arbeidsutvalget, jobber to personer som representerer studentene fulltid. Et styre jobber frivillig på deltid.

Arneberg er student ved Universitetet i Bergen (UiB) og har vært leder av studentlisten Venstrealliansen. Hun har også vært leder av Det Akademiske kvartér i Bergen.

Korsmo er student ved NLA Høgskolen og har det siste året vært nestleder i Studentparlementet ved NLA Høgskolen.

— Hva blir viktig for dere det neste året?

— Det er valgår, så vi vil jobbe en del med det. Vi kommer og til å jobbe med å forbedre tilbudet på helsestasjonen i Bergen. Der har de sprengt kapasitet. Vi ønsker at de skal få bredere åpningstider, bedre tilgjengelighet for studenter, at de innfører selvtester og så videre. Rett og slett sånn at den blir mer som Sex og samfunn i Oslo, sier hun.

Arneberg forteller at de og kommer til å følge nøye med på en sak om mulige studentboligstiftelser som skal opp på neste bystyremøte i Bergen.

— Skal kommunen få samme friak som samskipnader? Dette kan potensielt være utfordrende. Det er ennå uklart om de i såfall kan ta ut utbytte, sier hun.

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS