varslingssak

Anders Beyer mister stillingen på UiB

Tidligere festspilldirektør Anders Beyer mister også stillingen som professor II ved Universitetet i Bergen.

Anders Beyer måtte gå på dagen 22. september på grunn av et varsel mot ham. Nå går han også fra sin bistilling ved UiB.
Anders Beyer måtte gå på dagen 22. september på grunn av et varsel mot ham. Nå går han også fra sin bistilling ved UiB.
Publisert Oppdatert

Anders Beyer måtte gå på dagen som direktør for Festspillene i Bergen 22. september på bakgrunn av et varsel som sa at han skal ha misbrukt sin stilling for å oppnå en privat relasjon på en måte som var krenkende overfor fornærmede.

Nå går han også fra stillingen som professor II ved Fakultetet for kunst, musikk og design (KMD) ved Universitetet i Bergen, skriver Bergens Tidende (BT). Dette er en 20 prosents stilling som han har hatt siden mai 2020.

– Stillingen til Anders Beyer opphører fra og med i dag, sier dekan Frode Thorsen til BT.

– Vi har sett på arbeidsavtalen og har en felles forståelse om at arbeidsforholdet skal opphøre. Det er en klar intensjon at bistillingen på UiB henger sammen med stillingen som festspilldirektør i Bergen, sier Thorsen.

Avisen har vært i kontakt med Anders Beyers advokat, men har foreløpig ikke fått noen kommentar.

Ingen varsler knyttet til UiB

LES VIDERE ETTER ANNONSEN

FÅ NYHETER PÅ MOBILEN
Last ned Khrono-appen!

Download on the App Store Tilgjengelig på Google Play

Thorsen sa til Khrono 24. september at de ville vurdere Beyers stilling ved fakultetet. Han opplyste at de først måtte få snakket med Beyer, som var sykmeldt, men at han ikke ville utdype hvordan de vurderte saken.

Han opplyste også at UiB ikke har fått noen varsler knyttet til Beyer.

Den avgåtte festspilldirektøren skulle blant annet i gang med å utvikle et prosjekt som skulle se nærmere på hvordan festivaler taklet pandemien. Beyer var også i styringsgruppa til universitets pandemisenter.

— Det var meningen at han skulle bidra i å bygge relasjoner mellom fagmiljøer på tvers ved UiB, gjennom konferanser, seminarer og prosjektutvikling, sa Thorsen til Khrono.

Vil ikke motta etterlønn

Overfor BT viser Thorsen til arbeidsavtalen der det står at ansettelsesforholdet kan opphøre før åremålsperioden er over.

– Det står i avtalen at dersom stillingen som Festspilldirektør opphører, vil ansettelsen ved UiB opphøre på samme tid, sier Thorsen.

Powered by Labrador CMS