Rice inviterer til akademisk avspark
Rektor Curt Rice, har med seg en rakettforsker og en statssekretær fra Næringdepartementet, når han mandag sparker i gang det akademiske året sammen med sine 2000 ansatte ved Høgskolen i Oslo og Akershus.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Ved studiestart i fjor innførte dengang nytilsatte rektor ved Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) en ny tradisjon, nemlig en mingling - i år kalt avspark - for å markere starten på et nytt akademisk år ved høgskolen.
I fjor var det statssekretær Bjørn Haugstad i Kunnskapsdepartementet og daværende leder i Universitets- og høgskolerådet, Ole Petter Ottersen, som var eksterne gjester på talerlisten på den utendørs minglefesten på campus i Pilestredet, mens Kari Bremnes spilte konsert fra utescenen.
(Fra fjorårets akademiske mingling: I forkant, statssekretær Bjørn Haugstad, NMBU-rektor Mari Sundli Tveit, HiOA-rektor Curt Rice og HiOAs styreleder Trine Syvertsen (bak).
Les også:
Den strategien vi skal jobbe med det neste året handler om hvordan vi skal være et universitet.
Curt Rice
I år er det fest igjen. Og under overskriften Hvor står vi og hvor går vi? vil rektor oppsummere sitt første år som ansatt rektor på Oslo and Akershus University of Applied Sciences.
I tilllegg så skal det også avsløres hvem som blir Årets underviser ved høgskolen. Fem er nominerte.
Universitet
At HiOA bør få universitetsstatus har vært rektor Rice’ store sak fra dag én. Foreløpig får han bare lov til å kalle HiOA for «university», på engelsk, men målet er å bli universitet, også på norsk.
Rice finpusser på talen sin inntil det siste, men etter det Khrono har grunn til å tro, vil han bruke noen av sine tilmålte 10 minutter til å snakke om de gode resultatene i året som har gått, både på forsknings- og undervisningssiden.
— Med litt humoristisk vri fra Khrono kan vi hjelpe deg med oppsummeringen for tida med Rice ved roret: Etter tre uker forsvant senior-eposten fra HiOA, etter tre måneder forsvant «college» fra det engelske navnet og etter tre år forsvinner «høgskolen»?
— Nice, smiler Rice.
Universitetsstrategi
Rektor Rice har allerede varslet høgskolestyret om at han setter igang en ny strategiprosess fra denne høsten, og det vil overraske hvis han ikke benytter anledningen og inviterer alle ansatte inn i den.
En fulltallige ledergruppe ved HiOA var samlet for første gang i slutten av juni, på Sommarøya i Troms, der de i to dager diskuterte to viktige saker: Rambøll-rapporten, som handler om effektivisering av administrasjonen og «En administrasjon for framtida», samt en ny strategiprosess.
Hva slag universitet skal vi være?
Da Khrono snakket med Rice i slutten av forrige uke fortalte han at han på det første møtet i september vil informere styret om opplegget for strategiprosessen som skal gå hele dette akademiske året.
Den gjeldende strategien, «Strategi 2020, viten og praksis» er i og for seg fortsatt bare halvgått, men Rice sier:
— Vår nåværende strategi handler om hvordan vi skal bli et universitet. Den strategien vi skal jobbe med det neste året handler om hvordan vi skal være et universitet. Hvordan skal vi rendyrke vår profil? Hva skal vi prioritere, forteller han, og ser for seg at den nye strategien skal gjelde fra det tidspunktet høgskolen blir universitet.
— Fra 2018?
— Ja, eller senest 2019, sier han.
Skråblikk på norsk akademia
I tillegg til at den kanadiske rakettforskeren Julien Bourelle skal underholde med et skråblikk på norsk akademia, kommer også statssekretæren i Nærings- og fiskeridepartementetet, Dilek Ayhan, for å snakke om HiOA i arbeidsliv og samfunn. Ayhan er utdannet dataingeniør fra Høgskolen i Oslo og ble oppnevnt til statssekretær for Høyre under Monica Mæland.
Khrono har omtalt både rakettforskeren og statssekretæren tidligere.
Les også:
I år er det Heine Totlands Sensational Rock n´roll Circus som holder konsert fra utescenen til slutt.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!