Kortnytt

Akademiet for yngre forskere ønsker nye medlemmer

Denne artikkelen er mer enn et år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Søknadsfristen er satt til 30. juni og man må ikke være eldre enn 38 år i opptaksåret. Medlemskapet varer i fire år og oppnås på bakgrunn av søknad etterfulgt av intervju som vil gjennomføres i august. «Vi har som mål å ta inn mellom 6-10 medlemmer i 2020,» skriver Akademiet for yngre forskere på sine nettsider.

Akademiet for yngre forskere ble stiftet i 2015. Organisasjonen er en tverrfaglig møteplass og forskningspolitisk plattform for yngre forskere, en pådriver for nyskapende forskningsformidling og en attraktiv vitenskapelig debattarena.

Akademiet for yngre forskere
Akademiet for yngre forskere

Per i dag har akademiet 34 medlemmer, men på sikt er det ønskelig at akademiet består av rundt 40 yngre forskere som arbeider i Norge.

Akademiet ønsker seg disse som medlemmer: «yngre forskere som har betydelig og selvstendig vitenskapelig eller kunstnerisk arbeid å vise til, samt har markert seg aktivt og faglig innenfor eget fagfelt. Du må være interessert i samt ha mulighet til å delta aktivt i akademiets virke.»

Akademiet for yngre forskere skriver i en egen nettsak at de representerer en unik utviklingsmulighet for sine medlemmer ved å tilby en inkluderende, aktiv og tverrfaglig arena. Akademiet tilbyr fire årlige samlinger hvorav vår- og høstsamlingene er obligatoriske. På nettsidene kan man lese mer om hvordan man kan søke.

(Amanda Schei / Khrono)

Kortnytt
Powered by Labrador CMS