ledelse

Dekan ved Høgskolen i Innlandet går på dagen

Per Morten Fredriksen gikk mandag av som dekan ved Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved Høgskolen i Innlandet, etter et drøyt år i stillingen.

Rektor ved Høgskolen i Innlandet, Peer Jacob Svenkerud, sier at utfordringene i ledelsen ved fakultetet hadde nådd et punkt hvor det måtte foretas en endring. Foto:
Publisert Oppdatert

Per Morten Fredriksen går av som dekan for Fakultet for helse- og sosialvitenskap ved Høgskolen i Innlandet og går over i annen stilling. Det skjer etter måneder med intern uro.

Fredriksen begynte i stillingen i februar i fjor.

– Jeg opplever at mitt mandat har vært å utvikle både forskningen og studieporteføljen ved fakultetet. Endringene jeg har foreslått har medført intern uro og samarbeidsutfordringer. Jeg har blitt bedt om å fratre som dekan, og har kommet til en avtale med høgskolen om å gå over i en stilling med andre oppgaver, sier Per Morten Fredriksen i en pressemelding.

Per Morten Fredriksen

Prorektor Arild Hovland overtar dekanoppgavene og ansvaret for fakultetet fra mandag og fram til ny dekan tiltrer.

«Høyst uvanlig»

Rektor Peer Jacob Svenkerud legger overfor avisen Østlendingen ikke skjul på at det er en høyst uvanlig og dramatisk situasjon som har oppstått. Avtalen om at dekanen fratrer med øyeblikkelig virkning ble tatt søndag kveld og offentliggjort på høgskolens nettsider mandag formiddag,

– Over tid har det vært store uenigheter i fakultetsledelsen. For å få ro var det nødvendig at dekanen sluttet. Det betyr ikke at han gjorde en dårlig jobb, for han er dyktig. Men situasjonen var sånn at det måtte tas en beslutning, og beslutningen ble at jeg søndag kveld ba ham tre til side. Det har Fredriksen akseptert, sier Svenkerud til Østlendingen.

Store utfordringer

I pressemeldingen påpeker Svenkerud at Per Morten Fredriksen er en svært dyktig leder og fagperson.

— Samtidig har utfordringene i ledelsen ved fakultetet nådd et punkt hvor det måtte foretas en endring. Én part bærer aldri ansvaret for en slik situasjon alene. Jeg har likevel konkludert med at den beste løsningen er at Fredriksen trer til side som dekan. Jeg er glad for at han blir med oss videre med nye oppgaver, sier Svenkerud.

Fakultet for helse- og sosialvitenskap har vel 200 ansatte og knapt 3 800 studenter. Fakultets virksomhet foregår ved høgskolens studiesteder på Elverum og Lillehammer, men med aktivitet også på Tynset og Kongsvinger.

Blir forsker og rådgiver

Avtalen med Fredriksen innbærer at han beholder dekanlønnen ut åremålsperioden og at han får midler til forskningsarbeidet sitt, ifølge Østlendingen. Fredriksen skal også være rådgiver for ledelsen innen forskning, internasjonalisering og ekstern finansiering.

Fredriksen er professor med doktorgrad fra Norges Idrettshøgskole, og kom til HiNN fra stillingen som professor/forskningsansvarlig ved Høgskolen Kristiania der han jobbet i ti år. Han har også erfaring som forsker, laboratorieleder og administrator i ulike stillinger ved Oslo Universitetssykehus (Avd. Rikshospitalet), og som seksjonsleder ved forskningsstøtteenheten ved samme sykehus, het det på høgskolens nettsider inn.no da ansettelsen skjedde.

Powered by Labrador CMS