nesna

60 ansatte har fått oppsigelsesvarsel

De ansatte får nå tilbud om å jobbe i Bodø, Levanger eller Mo i Rana.

— Denne omstillingen er vanskelig for de ansatte, sier rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen. Illustrasjonsbilde fra da det var høring om saken på Stortinget.
Publisert Oppdatert

1. august 2022 vil etter planen være den siste gangen Nord universitet har aktivitet på Nesna. Universitetet har nå sendt ut et varsel om endringsoppsigelse til rundt 60 ansatte ved lærerutdanningen i Nesna. Det skriver NRK.

Endringsoppsigelse er det samme som en oppsigelse, men de ansatte får i tillegg tilbud om en ny kontrakt. I dette tilfellet betyr dette at de får et nytt arbeidssted: Bodø, Levanger eller Mo i Rana.

Fakta

Studiestedsstruktur ved Nord universitet våren 2019

Konstituert rektor, nå rektor ved Nord universitet, Hanne Solheim Hansen presenterte sin rapport onsdag 24. april.

Rapporten foreslår at dagens ni studiesteder gjøres om til to campuser, tre studiesteder og to utdanningssteder med nett- eller samlingsbaserte tilbud.

Forslaget fra rektor Solheim Hansen om studiestedsstruktur ble behandlet første gang i Nord universitets styre 30. april. Rapporten er nå sendt på høring.

26. juni gjorde styret et vedtak. Nesna og Sandnessjøen avvikles som studiested, mens Namsos ble skjermet.

I mai sendte SV-representanter inn et representantforslag til Stortinget.

30.september var det høring, og komiteen leverte innstilling i saken 5. november. De endte opp med å ikke støtte SVs forslag.

Debatten i Stortinget foregår 12. november.

Av de rundt 60 ansatte er rundt halvparten faglige ansatte, mens den andre halvparten er tilknyttet administrasjonen.

Det er opp til de ansatte om de godtar kontraktstilbudet fra Nord universitet.

— De fleste av dagens ansatte ved studiested Nesna, tilbys nytt arbeidssted i Bodø eller Levanger. De som har stedsspesifikke oppgaver, får arbeidssted Mo i Rana. Det gjør også ansatte som er født i 1962 eller tidligere, sier Solheim Hansen i en pressemelding fra Nord universitet.

Mener slaget ikke er tapt

Det var i 2019 at styret ved Nord universitet bestemte at de skulle legge ned lærerutdanningen ved Nesna — til store protester.

Nestleder i Arbeiderpartiet, Bjørnar Skjæran, reagerer nå på endringsoppsigelsene.

— Først og fremst er dette en tung dag for de ansatte og en trist dag for samfunnet på Nesna. Ap og de rødgrønne partiene har hele tiden jobbet for å få omgjort vedtaket. Derfor er det spesielt at dette kommer kun 100 dager før et stortingsvalg, sier han til NRK.

Skjæran sier at Arbeiderpartiet vil jobbe for at studenter igjen skal kunne ta utdanningen i Nesna. Han mener slaget ikke er tapt.

Vanskelig omstilling

Nord universitet har gjennom drøftinger med tillitsvalgte og ansatte etablert en omstillingspakke for alle ansatte som må endre arbeidssted. Denne består av økonomisk bistand ved kjøp og salg av bolig, flytteutgifter og pendlerutgifter.

Omstillingspakken gir samtidig ansatte som får nytt arbeidssted, mulighet til å bli vurdert til stillinger andre steder enn i Bodø og Levanger.

— Denne omstillingen er vanskelig for de ansatte. Det er derfor viktig at vi får landet arbeidskontraktene nå, slik at de ansatte får rimelig tid på å omstille seg, sier rektor Hanne Solheim Hansen.

Rektoren sier til NRK at de har brukt to år på å finne best mulige løsninger for de ansatte.

Powered by Labrador CMS