DOnasjon
25 nye Mohn-millioner til Høgskulen på Vestlandet
Bergensmilliardæren Trond Mohn har samlet støttet Høgskulen på Vestlandet med over 100 millioner kroner. Nå har ingeniørfagene fått 25 mill i støtte.
– Vi er svært takknemlige og skal bruke midlene godt inn i arbeidet med å styrke og utvikle ingeniørutdanningene våre, sier dekan Jens Kristian Fosse ved Fakultet for ingeniør- og naturvitskap ved Høgskulen på Vestlandet (HVL) i en melding på hjemmesidene til HVL.
Ifølge dekanen har milliardæren Trond Mohn vært en støttespiller som har donert over 100 milloner til HVL siden 2005.
— Det har gitt oss muligheter til å utvikle oss faglig og på utstyrsfronten. Støtten har vært avgjørende for den utviklingen vi har hatt og ser for oss fremover. Med denne nye tildelingen får vi muligheter til å ta gode steg inn i det grønne skiftet både i utdanning og forskning, sier Fosse i meldingen.
13 milliarder
Midlene blir overført gjennom Framostiftelsen som ble opprettet i 2005. Denne bærer navn etter pumpe- og offshorekonsernet Frank Mohn AS, som Trond Mohn solgte til svenske Alfa-Laval i 2014 for 13 milliarder kroner.
Siden har Mohn i flere omganger støttet HVL og ingeniørutdanningen. Men milliardæren har også bidratt med penger til andre deler av høgskolen. Blant annet en bachelor i idrett og folkehelseutdanning.
— Dette har vært svært viktige midler for ingeniørutdanningens utvikling. Vi fikk rustet opp laboratoriene og det var viktig. Sivilingeniørutdanningen gjennom master i teknologi ble bygd opp gradvis og støtten fra Mohn var avgjørende, sier førsteamanuensis Ole Gunnar Søgnen ved HVL i nyhetsmeldingen.
– Vi trenger ingeniører
I nyhetsmeldingen uttaler Trond Mohn at han er glad for å støtte ingeniørfagene ved HVL.
— Dette er vel anvendte penger. Nytten av gode ingeniører kan ikke overdrives. Vi trenger ingeniører i alle deler av samfunnet, sier Mohn.
I følge HVL-meldingen styrer ikke milliardæren hva pengene skal brukes til.
— Jeg legger meg ikke bort i det. Men jeg synes det er bra at fagmiljøet styrkes med godt og moderne utstyr, professorater og dyktige lærerkrefter inn i utdanningene. Kunnskap er viktig, sier Trond Mohn.
Nyeste artikler
De nasjonale strateger — hvor ble de av?
Reagerer på upresis tallbruk om læreropptak
Topptidsskrift granskes etter påstander om fusk. Har mer enn 1000 norske artikler
Én av tre britiske studenter frykter universitetskonkurs
Norge trenger svenske forskningstilstander
Mest lest
Studenter utvist fra fransk universitet. Norske Anna frykter at hun står for tur
Slik gjekk det då professoren spurte ChatGPT om litteraturtips
Svensk dom over norsk akademia: For mykje kvantitet, for lite kvalitet
Reagerte på NTNUs språkbruk i økonomisak. — Gjør meg kvalm
Satte ny doktorgradsrekord i vår