Påtroppende nestleder Sunniva Folgen Høiskar, fortsettende leder Beathe Øgård og påtroppende nestleder Kristine Sommerset Bjartnes. Foto: Sverre Ø. Eikill

Ny ledelse i SAIH

Studentvalg. Beathe Øgård går inn i tredje år på fulltid for SAIH når hun nå er gjenvalgt som leder. — Høyere utdanning må prioriteres i norsk utviklingspolitikk, sier hun.

Publisert Sist oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Beathe Øgård ble valgt som leder av Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) i 2017, etter å ha vært politisk nestleder et år. Søndag 29. mai ble hun gjenvalgt som leder og går dermed 1. juli inn i sitt tredje år på fulltid for organisasjonen.

— Jeg synes det er gøy og motiverende å jobbe i SAIH. Jeg har lært mye som leder, og begynt på mange prosjekter som jeg vil være med på å videreføre, sier hun til Khrono.

Det viktigste satsingsområdet blir å heve høyere utdanning som prioritet i norsk utviklingspolitikk.

Beathe Øgård

Øgård startet som lokallagsaktivist i SAIH Blindern i 2013, og har en bachelor i utviklingsstudier fra UiO. Siden har hun vært praktikant ved den Norske ambassaden i Yangon, Myanmar og ved UN Womens nordiske kontor i København.

— Kontinuitet er viktig og man er med på å lede et sekretariat. Vi har hatt mye vekst de siste årene og jeg foreslo på årsmøtet å gjøre ledervervet toårig, uten at det ble vedtatt, sier hun, og legger til at langsiktig strategisk arbeid er viktig i SAIH og det da er en fordel å kunne følge opp over en lengre periode.

— Hva håper du å få til neste året?

— Det viktigste satsingsområdet blir å heve høyere utdanning som prioritet i norsk utviklingspolitikk. Regjeringen viser nå lederskap når det kommer til bærekraftsmål 4.3, at alle skal ha reell tilgang til høyere utdanning, og vi vil bidra til å utvikle Norad-programmet på dette, sier hun, og fortsetter:

— Studentdemonstrasjonene i Brasil, Nicaragua og Colombia har delvis blitt slått hardt ned på, så det er et stort behov for å vise internasjonal solidatoritet og sørge for at studenter og akademikere verden over kan benytte sin ytringsfrihet og akademiske frihet.

Med seg får Øgård nestlederne Sunniva Folgen Høiskar og Kristine Sommerset Bjartnes.

FAKTA

SAIH

Studentenes og Akademikernes Internasjonale Hjelpefond (SAIH) ble stiftet i 1961.

SAIH jobber for frigjøring gjennom utdannings- og opplæringsprosjekter i samarbeid med partnere hovedsakelig sør i Afrika og Latin-Amerika.

De støtter 40 ulike prosjekter i Zimbabwe, Sør-Afrika, Zambia, Bolivia, Colombia og Nicaragua.

SAIH jobber med utdanningsbistand, informasjon og politisk påvirkning.

Organisasjonen består av både ansatte og frivillige aktivister.

I dag har SAIH lokallag på universiteter og høgskoler over hele landet.

Kilde: SAIH

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS