NSO-lederkandidat Kai Steffen Østensen mener tiden er moden for å diskutere hva NSO skal legge i Studentkravet. Foto: Ketil Blom Haugstulen

Valg: Automatisk begrunnelse trenger ikke være ressurskrevende

Studentvalg. Heltidsstudenten kan åpne døren for en ny rolle for studenten som premissleverandør i samfunnet, sier NSO-lederkandidat Kai Steffen Østensen.

Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Fakta

Kai Steffen Østensen

Stiller til: Leder av Norsk studentorganisasjon (NSO).

Sitter: I sentralstyret i NSO og er leder for Studentorganisasjonen i Agder.

Utdanning: Bachelor i samfunnsplanlegging og kommunikasjon.

Institusjon: Universitetet i Agder.

Født: 1994.

Fra: Farsund.

Fakta

NSO-kandidater 2018:

Leder: Ida Austgulen

Leder: Kai Steffen Østensen

Leder: Marte Øien

Leder: ​Håkon Randgaard Mikalsen

Nestleder: Sunniva Braaten

Fag- og forskningspolitisk ansvarlig: ingen

Fag- og læringsmiljøpolitisk ansvarlig: ingen

Velferds- og likestillingsansvarlig: ​Fam Karine Heer Aas

Internasjonalt ansvarlig: Jone Trovåg (gjenvalg)

Les om alle kandidatene her: Åtte kandidater har meldt seg

Fire kandidater har meldt seg til å ta over jobben til Mats J. Beldo som leder av Norsk studentorganisasjon (NSO) fra 1. juli:

Ida Austgulen, Marte Øien, Håkon Randgaard Mikalsen og Kai Steffen Østensen.

Østensen (25) er nå leder for Studentorganisasjonen i Agder og sitter i sentralstyret i Norsk studentorganisasjon (NSO). Han leder studentrådet i Unversitets- og Høgskolenett Vest og studentrådet i Kristiansand. I tillegg sitter han i Agder og Telemark Bispedømmeråd. Og om han får NSO-lederjobben vil han si fra seg vervene utenfor studentpolitikken.

Østensens viktigste sak er sammenhengen mellom utdanningskvalitet og læringsmiljø. Han mener alle lederkandidatene har høy kvalitet, men at han har fortrinn i sin entusiasme.

Heltidsstudenten kan åpne døren for en ny rolle som en premissleverandør i samfunnet.

Kai Steffen Østensen

— Jeg tror jeg har noen kvaliteter som vil være med å styrke måten NSO arbeider på, da jeg kommer både fra partipolitikken og interessepolitikken og kjenner hvordan disse systemene fungerer.

— Og jeg har en væremåte jeg tror er likandes, legger han til.

Vil diskutere Studentkravet

— Om du får bestemme, hva vil du nedprioritere i NSOs arbeid det neste året?

— Jeg tror kanskje jeg ville fokusert noe mer på prosessene som foregår utenfor campus. Jeg mener at studentpolitikk rommer mer enn kun de faglige diskusjonene som gjelder studentene på campus. For å engasjere grasrota tror jeg vi må gjøre mer, og se på hvordan vi tar diskusjonene om studentpolitikk.

— Du støtter Studentkravet?

— Ja. Men jeg mener også det er modent for at NSO må diskutere hva vi legger i det. Noen av punktene som står der er i ferd med å bli oppfylt. 11 måneder studiestøtte er snart på plass, selv om størrelsen ikke har nådd 1,5 ganger grunnbeløpet i Folketrygden ennå. Likevel ønsker jeg å ha diskusjonen i organisasjonen om hva vi legger i det fremover.

Metoo: Trege, med gode unntak

Østensen mener det gjøres riktige ting i arbeidet med seksuell trakassering i sektoren, som å sette ned UHRs arbeidsgruppe for å se på tiltak.

— Men jeg savner at det legges penger på bordet for både å bedrive forskning på det og å få prosessene i gang. Vi er trege, men med gode unntak og UHR burde kanskje tatt enda mer ansvar for å få til felles ordninger, sier han, og legger til:

— Jeg skulle ønske vi hadde kommet lengre. Det trengs flere tiltak, for både ansatte og studenter.

Les også: Åttende kandidat er klar

Studenten som premissleverandør

Han mener heltidsstudenten er viktig for å oppnå det såkalte kunnskapssamfunnet.

Vi er på vei, men vi må sikre rammene for dem som skal være med å utvikle det. Studenter i dag gjør langt mer enn å bare studere og dét er et virkemiddel inn i å bli det kunnskapssamfunnet vi vil at Norge skal bli.

Han mener heltidsstudenten vil kunne være med på å utfordre etablerte strukturer og bidra til samfunnsutviklingen.

— Det å skrive bachelor og master og gå ut i praksis gjør at studenter kan ta del i samfunnet på en annen måte. Heltidsstudenten kan åpne døren for en ny rolle for studenten som premissleverandør i samfunnet.

Kvalitetssikre begrunnelse og sensur

Østensen støtter videre gratis pensum:

— Jeg støtter det, uten tvil. Man har fått det til på videregående skole og det er helt naturlig at man diskuterer å ta det videre til høyere utdanning også. Ønsker vi å nå ideen om en heltidsstudent må vi legge til rette, og dette er ett eksempel på hvordan, sier han.

— Og automatisk begrunnelse på eksamen?

— Jeg er for! Vi har hatt en del uheldige saker fordi man ikke har gode nok systemer for å sikre at begrunnelse og sensur er riktig. Automatisk begrunnelse vil kunne forhindre det. Og ressurskrevende trenger det ikke være når man har verktøy for det.

Les også: Fremtidens sensur er her

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS