Stavangerrektor Boyesen forstår at mange reagerer

PublisertFredag, 22. september 2017 - 20:43-OppdatertFredag, 20. oktober 2017 - 19:35
Rektor Marit Boyesen er ikke sikker på om de har full oversikt over den såkalte Langelandsaken ved Universitetet i Stavanger.
Trakassering. Rektor Marit Boyesen forstår reaksjonene på behandlingen av Langeland-saken, men mener at alle ikke kjenner hele innholdet i saken.

Rektor Marit Boyesen ved Universitetet i Stavanger sier til Khrono at det ikke stemmer at det ligger en avtale med Langeland at han kan komme til å undervise enda mer om ett år. 

— Nei, det står ikke i arbeidsplanen, og medfører ikke riktighet, sier hun. 

Universitetet i Stavanger har også lagt ut en melding om saken på sin hjemmeside, der dette tilbakevises. 

— Stemmer det nå som ulike medier skriver at personalsaken med Nils Rune Langeland er avsluttet fra UiS sin side? 

— Jeg ville ikke formulert meg sånn. Vi har avklart saken, og blitt enige om hvilke tiltak som skal iverksettes, sier Boyesen.

Flere tiltak

— Så det betyr at dere har satt i verk flere tiltak enn kun dette ene med at han ikke skal undervise dette året?

— Ja, avtalen inneholder mer enn det, sier hun, men ønsker ikke å konkretisere hvilke andre tiltak som er satt iverk.

— Er det blitt gitt advarsel?

— Jeg kan ikke kommentere saken så konkret, sier hun men sier at hun er trygg på at universitetet har håndtert Langeland-saken på en profesjonell måte. 

Vanskelig sak

— Men det er en vanskelig sak og mange hensyn å ta fordi vi ikke kan gå inn i en diskusjon om vi håndterer saken riktig fordi vi ikke kan si konkret hvordan vi faktisk håndterer den, sier hun. 

Rektor Boyesen har forståelse for at det blir sterke reaksjoner mot universitetet som følge av at saken stadig dukker opp i mediene. 

— Men alle de som reagerer kjenner ikke hele innholdet i saken, og slik må det være når det handler om en personalsak. Men reaksjonene og forteller også noe om alvoret i saken og at dette berører mange, sier hun. 

Mangler oversikt?

— Forfatter og frilanser Heidi Helene Sveen fortalte i går om en sak fra 2011 og hun stiller spørsmål ved om dere faktisk har oversikt over hele sakskomplekset her? 

— Vi har oversikt over og vet om mye, men jeg tør ikke å si om vi kjenner til alle saker. Personlig kjente jeg ikke til denne seks år gamle saken, men det kan være andre hos oss som er informert om den, sier hun. 

— Vi prøver nå å konsentrere oss om oppfølging av studenter og gode interne rutiner for behandling av trakasseringssaker, sier hun. 

UiS-studenten fulgt opp

— UiS-studenten som klaget inn Langeland i sommer sier at hun ikke har hørt noe mer om saken og er overrasket over å bli informert om utfallet via mediene? 

— Studenten fikk i sommer bekreftelse på at vi hadde mottatt klagen, og instituttleder har fulgt henne opp med flere telefoner og samtaler etter dette. Men det stemmer nok at vi ikke har sendt henne et endelig svar på hva som ble utfallet av klagen. Hun ville ikke fått noe mer informasjon der enn det vi har lagt ut på hjemmesiden vår, sier Boyesen. 

Når det gjelder Pedagogstudentenes klage har Boyesen samme svar. 

— Vi har fulgt opp med møter og informasjon til studentene underveis i saken, sier hun.

Pedagogstudentene purrer

Leder for Pedagogstudentene i Stavanger, Jørgen Jacobsson, klaget i sommer inn professor Langeland på vegne av medlemmene sine, men har heller ikke mottatt noe svar på klagen, og han har nå purret universitetet. Pedagogstudentene er studentorganisasjonen til Utdanningsforbundet. 

— Vi har lite lyst til å lage denne saken større enn den er, men vi er ikke ferdige med saken, sier Jacobsson til Khrono. 

— Jeg mener fortsatt at hvis det var studenter som hadde oppført seg slik som Langeland har gjort, så ville de blitt faset ut av utdanningen og yrket ganske raskt.

— Det burde vært en bestemmelse for skikkethet for forelesere også, sier Jacobsson.

Pedagogstudentene og Studentorganisasjonen i Rogaland (StoR) har bedt om møte med ledelsen til uka. 

Les også: Sterke reaksjoner mot Universitetet i Stavanger etter Langeland-saken

Ved å melde deg på vil du jevnlig få nyhetsbrev fra Khrono på epost.

Tips oss gjerne om aktuelle saker på tips@khrono.no.

Vennlig hilsen Tove Lie,
ansvarlig redaktør, Khrono

Nyhetsbrev

Meld deg på vårt nyhetsbrev og få oppdateringer rett til din e-post!

Fra seksjonene

Siste

Debatt

Karriere

Campus

Samfunn

Mest lest

Debatt

Meninger · 4-krav. Professor Karl Øyvind Jordell mener rektor Dag Rune Olsen overser mange problemstillinger i debatten om lærerutdanning og karakterkrav. 
Meninger · 4-krav. Studenter kan fint lære seg tilstrekkelig matte i løpet av studiet, skriver høgskolelektor Geir Martinussen, som mener et karaktersnitt på 4 er bedre egnet som krav enn karakteren i ett enkelt fag. 
Meninger · Forskning. Internasjonalisering er viktig i forskningen, men vi må ikke miste av syne at vi også i framtida vil trenge kompetanse om norske, regionale og lokale forhold, skriver professor Hilde Gunn Slottemo ved Nord universitet. 

Campus

Samfunn