Lerøen ny leder

Publisert - Sist oppdatert
Therese Eia Lerøen er første student fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som har blitt leder for Norsk studentorganisasjon (<span class="caps">NSO</span>). Her får hun gratulasjonsklem fra sin motkandidat fra UiB. Foto: <span class="caps">NSO</span>

Therese Eia Lerøen er første student fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) som har blitt leder for Norsk studentorganisasjon (NSO). Her får hun gratulasjonsklem fra sin motkandidat fra UiB. Foto: NSO

Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus ble lørdag formiddag valgt til ny leder i Norsk studentorganisasjon (NSO).

(Khrono beklager, vi har tekniske problemer. Saken blir oppdatert.)

Det var stille og høytid i salen da landsmøtets delegater gikk til valg av ny leder i NSO lørdag formiddag. 217 representanter avga stemme og etter grundig  og lang opptelling var det klart at Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus er organisasjonens leder det neste året. 

Det var to kandidater til ledervervet; Therese Eia Lerøen, fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Tommy Aarethun fra Universitetet i Bergen. 

Fra jobb som fagpolitisk ansvarlig

Therese har en sinnsyk evne til å få ting gjort (...) Hun har alle forutsetningene og kompetansen, både politisk og administrativt, for å bli en god NSO-leder

Tord Øverland
Leder, Studentparlamentet, HiOA

Eia Lerøen har i dag ansvaret for fagpolitikken til Norsk Studentorganisasjon, sammen med kollega Sondre Jahr Nygaard. Hun har tidligere vært heltidsrepresentant i AU i Studentparlamentet ved høgskolen og blant annet være styrerepresentant i høgskolestyret. 

Therese Eia Lerøen mener det er erfaringen hennes som gjør henne best kvalifisert til å lede organisasjonen i det kommende året. 

— Jeg har den bredden og erfaringen som skal til for å gjøre NSO enda bedre det neste året. Jeg vil bidra til å utvikle NSO organisatorisk, samtidig som jeg vil løfte saker som studentene møter hver dag. Det kan være alt fra varierte undervisnings- og vurderingsformer til å løfte saker som mangfold og likestilling i høyere utdanning, sa hun i et tidligere valgintervju med Khrono. 

Les også: 

Stolt Øverland

Dagens studentleder ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Tord Øverland, satt i arbeidsutvalget i Studentparlementet ved HiOA 2012/2013 sammen med Lerøen, og er veldig fornøyd i dag: 

— Jeg er veldig stolt av Therese og jobben hun gjør. Jeg fikk frysninger da navnet hennes ble offentliggjort som ny leder i dag, sier Øverland.

— Therese har en sinnsyk evne til å få ting gjort, hun er ekstremt målrettet, klar og tydelig. Hun har alle forutsetningene og kompetansen, både politisk og administrativt, til å bli en god NSO-leder, sier en tydelig rørt og stolt Øverland kort tid etter valget. 

Motkandidaten

Tommy Aarethun (bildet over) har det siste året ledet Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, og før det har han hatt en rekke andre verv på universitetet, i Velferdstinget i Bergen og i Norsk Studentorganisasjon (NSO). Han er tydelig på at han er svært motivert for å ta på seg oppgaven å lede organisasjonen det neste året. 

— Vi må løfte statusen til høyere utdanning i det politiske landskapet for å få mer gjennomslag for politikk på feltet. Mangfolds-, likestillings- og inkluderingspolitisk plattform har blitt vedtatt av landsstyret i denne perioden og er et eksempel på politikk som vi bør løfte det kommende året, sa Aarethun i et nylig intervju med Khrono. 

Les også: Vil ha tett oppfølging av medlemslag

Rett etter ledervalget gikk landsmøtet til valg av de resterende fem representantene i arbeidsutvalget. Hele 10 kandidater stiller til valg. Samtlige kandidater har opprettholdt kandidaturene sine. 

Her er kandidatene til det øvrige arbeidsutvalget: 

Nestleder:

Tine Borg, Universitetet i Agder.
Synne T. Grønvold, Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Fagpolitisk ansvarlig:

Amanda Schei, Universitetet i Oslo.
Susann Strømsvåg, Universitetet i Bergen.
Nina Tollehaug, Høgskolen i Sør-Trøndelag.

Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig:

Joanna Antoniak, Høgskolen i Volda.
Jørgen Ringen Andersen, Høgskolen i Oslo og Akershus.

Internasjonalt ansvarlig:

Øyvind Dammerud, Universitetet i Tromsø – Norges Arktiske Universitet.
Daniel Hernández Iniesta, Universitetet i Stavanger.
Helge Schwitters, Arbeidsutvalget i NSO.

Fakta

Lederkandidatene

Disse to er aktuelle for å lede Norsk Studentorganisasjon det neste året. 

Navn: Therese Eia Lerøen

Alder: 24 

Studiested: Høgskolen i Oslo og Akershus

Nåværende verv: Fagpolitisk ansvarlig i Norsk Studentorganisasjon

Topp tre lederegenskper: Inkluderende, målbevisst og motiverende

Hjertesaker: Lik mulighet til utdanning, likestilling i akademia og varierte undervisnings- og vurderingsmetoder. 

Navn: Tommy Aarethun

Alder: 24 

Studiested: Universitetet i Bergen

Nåværende verv: Leder av Studentparlamentet på UiB 

Topp tre lederegenskaper: Erfaring, konmmunikasjon internt og eksternt og kjenner det politiske landskapet godt. 

Hjertesaker: Bedre oppfølging av medlemslagene, nasjonalt ansvar for læringsmiljøet på institusjonene og variert undervisning og vurdering. 

Organisasjon. Regjeringen deler ut støtte etter søknad til studentorganisasjonene hvert år. Denne sommeren er det fagskolestudentene som kan smile bredest når departementet har fordelt nær 8 millioner.