Lerøen ny leder
Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus ble lørdag formiddag valgt til ny leder i Norsk studentorganisasjon (NSO).
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
(Khrono beklager, vi har tekniske problemer. Saken blir oppdatert.)
Det var stille og høytid i salen da landsmøtets delegater gikk til valg av ny leder i NSO lørdag formiddag. 217 representanter avga stemme og etter grundig og lang opptelling var det klart at Therese Eia Lerøen fra Høgskolen i Oslo og Akershus er organisasjonens leder det neste året.
Det var to kandidater til ledervervet; Therese Eia Lerøen, fra Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) og Tommy Aarethun fra Universitetet i Bergen.
Fra jobb som fagpolitisk ansvarlig
Therese har en sinnsyk evne til å få ting gjort (...) Hun har alle forutsetningene og kompetansen, både politisk og administrativt, for å bli en god NSO-leder
Tord Øverland
Eia Lerøen har i dag ansvaret for fagpolitikken til Norsk Studentorganisasjon, sammen med kollega Sondre Jahr Nygaard. Hun har tidligere vært heltidsrepresentant i AU i Studentparlamentet ved høgskolen og blant annet være styrerepresentant i høgskolestyret.
Therese Eia Lerøen mener det er erfaringen hennes som gjør henne best kvalifisert til å lede organisasjonen i det kommende året.
— Jeg har den bredden og erfaringen som skal til for å gjøre NSO enda bedre det neste året. Jeg vil bidra til å utvikle NSO organisatorisk, samtidig som jeg vil løfte saker som studentene møter hver dag. Det kan være alt fra varierte undervisnings- og vurderingsformer til å løfte saker som mangfold og likestilling i høyere utdanning, sa hun i et tidligere valgintervju med Khrono.
Les også:
Stolt Øverland
Dagens studentleder ved Høgskolen i Oslo og Akershus, Tord Øverland, satt i arbeidsutvalget i Studentparlementet ved HiOA 2012/2013 sammen med Lerøen, og er veldig fornøyd i dag:
— Jeg er veldig stolt av Therese og jobben hun gjør. Jeg fikk frysninger da navnet hennes ble offentliggjort som ny leder i dag, sier Øverland.
— Therese har en sinnsyk evne til å få ting gjort, hun er ekstremt målrettet, klar og tydelig. Hun har alle forutsetningene og kompetansen, både politisk og administrativt, til å bli en god NSO-leder, sier en tydelig rørt og stolt Øverland kort tid etter valget.
Motkandidaten
Tommy Aarethun (bildet over) har det siste året ledet Studentparlamentet ved Universitetet i Bergen, og før det har han hatt en rekke andre verv på universitetet, i Velferdstinget i Bergen og i Norsk Studentorganisasjon (NSO). Han er tydelig på at han er svært motivert for å ta på seg oppgaven å lede organisasjonen det neste året.
— Vi må løfte statusen til høyere utdanning i det politiske landskapet for å få mer gjennomslag for politikk på feltet. Mangfolds-, likestillings- og inkluderingspolitisk plattform har blitt vedtatt av landsstyret i denne perioden og er et eksempel på politikk som vi bør løfte det kommende året, sa Aarethun i et nylig intervju med Khrono.
Les også: Vil ha tett oppfølging av medlemslag
Rett etter ledervalget gikk landsmøtet til valg av de resterende fem representantene i arbeidsutvalget. Hele 10 kandidater stiller til valg. Samtlige kandidater har opprettholdt kandidaturene sine.
Her er kandidatene til det øvrige arbeidsutvalget:
Nestleder:
Tine Borg, Universitetet i Agder.
Synne T. Grønvold, Høgskolen i Sør-Trøndelag.
Fagpolitisk ansvarlig:
Amanda Schei, Universitetet i Oslo.
Susann Strømsvåg, Universitetet i Bergen.
Nina Tollehaug, Høgskolen i Sør-Trøndelag.
Velferds- og likestillingspolitisk ansvarlig:
Joanna Antoniak, Høgskolen i Volda.
Jørgen Ringen Andersen, Høgskolen i Oslo og Akershus.
Internasjonalt ansvarlig:
Øyvind Dammerud, Universitetet i Tromsø – Norges Arktiske Universitet.
Daniel Hernández Iniesta, Universitetet i Stavanger.
Helge Schwitters, Arbeidsutvalget i NSO.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!