Får debatt når de vil skape engasjement
Saken om de nyvalgte medlemmene av arbeidsutvalget til Studentparlamentet ved HiOA har allerede engasjert og fått mange kommentarer og innlegg. Les saken og bli med i debatten om heltidsstudenten og eksamensreglene blant annet.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Det var bare andre arbeidsdag for det nyvalgte arbeidsutvalget til Studentparlamentet på Høgskolen i Oslo og Akershus (HiOA) da Khrono møtte dem. Likevel hadde de kommet godt i gang med planer for året, teambuilding og samarbeid med de andre Studentparlamentene. Det er åpenbart at dette er en engasjert gjeng, men masse driv og pågangsmot.
Sommerferieplanene til Eline Stølan, Torbjørn Jonassen, Suzanne Nordgård og Philip Stampe har blitt lagt på hylla, til fordel for de nye vervene og vissheten om at de må få en god start før studentene kommer i august.
Mer engasjement og synlighet
— Hva er det første dere skal gå i gang med, og de viktigste sakene dere kommer til å jobbe med i år?
— Akkurat nå er det litt usikkert, for det er det jo Studentparlamentet som helhet som skal vedta i september, svarer nyvalgt leder Eline Stølan raskt.
Uten engasjerte studenter går det jo ikke rundt!
Torbjørn Jonassen
— Men dere har vel noen ideer om hva dere kan tenke dere å jobbe med? Noen hjertesaker?
— Engasjement! bryter nestleder Torbjørn Jonassen ut. Vi vil jobbe med å få opp engasjementet, slik at flere stiller til valg til de viktige posisjonene i studentdemokratiet vårt. Uten engasjerte studenter går det jo ikke rundt, sier han. Valgdeltakelsen ved valg til studentparlamentet ligger under 15 prosent f.eks. så her har de en jobb å gjøre.
— Det skal vi få til med å være mer synlige for studentene. Det er klart det er enklere å engasjere seg når man ser andre engasjerte studenter, fortsetter Stølan.
Kvalitet er viktigst
Fagpolitisk ansvarlig Suzanne Nordgård (26) har også mange ideer til hva som er viktige felter å jobbe med framover.
— Det viktigste for meg er å jobbe med kvalitet i utdanning og praksis. Studentparlamentet er til for å jobbe politisk, men også for å hjelpe studentene med problemer i deres studiehverdag. Hvem man skal henvende seg til hvis man har strøket på eksamen for eksempel. Rett og slett gi studentene litt hjelp til selvhjelp, fortsetter Nordgård.
De fire har som mål at det skal bli enklere for studentene å være studenter, enklere å lære, enklere å finne informasjon og enklere for studentene å kommunisere med hverandre og de tilsatte på Høgskolen.
— Framover blir digitalisering også viktig å jobbe med. Høyere utdanning i Norge henger langt bak, når det kommer til retten til å ha med pc på eksamen, for eksempel. Til og med dataingeniørstudentene skriver eksamen på gjennomslagsark. Sånn kan vi ikke ha det, avslutter Nordgård.
Vil endre eksamensforskriften
Læringsmiljøansvarlig Philip Stampe, har flere fingre med i spillet rundt semesterstart, både når det kommer til fadderordningen og det generelle programmet
— Jobben min blir å sørge for at vi har et godt læringsmiljø her på HiOA. Det handler om at studentene får gode trenings- og helsetilbud, at bygningene er universelt utforma, slik at alle som ønsker kan være studenter her, og at de nye studentene blir tatt godt i mot, kan Stampe meddele.
— Men dere. Hva er drømmen å få til i løpet av dette året? Hva er hjertebarnet?
Stølan, Nordgård og Stampe snur seg mot nestleder Torbjørn Jonassen, og smiler lurt. Det er åpenbart at Jonassen skjønner hvilken sak de hinter til, og han begynner å greie ut.
— Hjertebarnet mitt er nok å få endra eksamensforskriften. Tidligere kunne studentene ta opp igjen eksamen samme semester, hvis de ønska å forbedre karakteren sin. Nå kan man bare ta såkalt konteeksamen hvis man stryker. Det er en rettighet vi mista i fjor sommer, som vi skal kjempe for å få tilbake i løpet av vår periode, avslutter Jonassen.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!