Kunnskapsminister og Statsråd Thorbjørn Røe Isaksen Foto: Nicklas Knudsen
Kunnskapsminister og Statsråd Thorbjørn Røe Isaksen Foto: Nicklas Knudsen

Fastholder krav på 34,8 mill

Isaksen står fast på krav om 34,8 mil. mot Westerdals.

Kunnskapsdepartementet forteller i en pressemelding at de i etterkant av flere artikler i Dagens Næringsliv om Anthon B. Nilsen-konsernet, som blant annet eier den private høyskolen Westerdals – Oslo School of Arts, Communication and Technology AS (WOACT), har gjort grundige undersøkelser av en rekke forhold knyttet til skolens drift.

Som et resultat av det, forhåndsvarslet departementet i våres at WOACT om kravet på 34,8 millioner kroner.

I en pressemelding tirsdag 6. september forteller departementet at de opprettholder kravet.

Vil kreve pengene tilbake  

— Vi mener at skolen har gitt uriktige opplysninger. Det har ført til at de har fått utbetalt statsstøtte de ikke hadde krav på i en lengre periode. Vi har vurdert skolens argumenter mot kravet, men har etter en grundig juridisk vurdering fattet vedtak om at pengene skal kreves tilbake, sier kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, i en pressemelding fra departementet.

Tilbakebetalingskravet er knyttet til for mye utbetalt statstilskudd til film- og tv-tilbudet for perioden fra og med våren 2004 til og med våren 2012 (27,7 millioner kroner) og for mye utbetalt statstilskudd til tilbudet i Studio 3D for perioden høst 2008 til vår 2012, samt tidligere tilbud i Scenografi og event for perioden høst 2008 til vår 2011 (totalt 7,1 millioner kroner). 

Utelukker ikke flere krav

Kunnskapsdepartementet utelukker ikke at det kan komme flere tilbakebetalingskrav senere. I tillegg til krav om tilbakebetaling av statstilskudd, har departementet tidligere anmeldt forholdene til Økokrim. 

(Foto: Nicklas Knudsen)

Velkommen til vårt kommentarfelt
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)

Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!
Powered by Labrador CMS