ansettelse

Wergeland fortsetter som dekan i Agder

Marit Wergeland fortsetter som dekan ved Fakultet for kunstfag ved Universitetet i Agder i fire nye år.

Marit Wergeland får fire nye år som dekan for kunstfakultetet ved Universitetet i Agder.
Publisert Oppdatert

OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Styret ved Universitetet i Agder vedtok på styremøtet onsdag å ansette dagens dekan ved Fakultet for kunstfag, Marit Wergeland, i fire nye år fram til 31. desember 2024.

Wergeland var en av tre søkere til stillingen.

— Jeg er veldig glad for å få fortsette i fire nye år. Jeg er så stolt av fakultetet vårt, og følte meg ikke ferdig med arbeidet som dekan, sier Wergeland i en melding fra UiA.

Som dekan er hun fakultetets vitenskapelige leder, og del av rektors ledergruppe.

— Marit har gjort en fremragende jobb som dekan ved Fakultet for kunstfag de siste fire årene, og jeg gleder meg til å samarbeide videre med henne, sier rektor Sunniva Whittaker.

Hardingfelespiller Annbjørg Lien, som disputerte ved UiA i september, var en av de andre søkerne.

Også førsteamanuensis ved Institutt for klassisk musikk og musikkpedagogikk ved Fakultet for kunstfag, Tormod Wallum Anundsen, søkte stillingen.

Wergeland har arbeidet ved UiA siden 2002 og er førstelektor i teater. Hun har hovedfag i drama/teater fra NTNU (2001) og har i tillegg øvrige studier i drama og er utdannet førskolelærer fra Høgskolen i Agder (1997).

Utsatte utnevning av meritterte undervisere

Styret skulle ha tildelt status som merittert underviser på møtet onsdag, men saken ble utsatt etter en diskusjon i styret, melder uia.no.

Universitetsstyret konstaterer at de ulike bedømmelseskomiteene har tolket kriteriene ulikt og ber rektor oppnevne en ny komite som kan behandle de foreliggende søknadene samlet, samt sikre at denne behandlingen skjer på likt grunnlag, heter det.

Det ventes at saken kommer tilbake til styret i løpet av vårsemesteret 2021.

(Saken er oppdatert 26/11 med vedtak angående meritterte undervisere)

Powered by Labrador CMS