nye dekaner

Wallevik ansatt som dekan ved Universitetet i Agder

Tidligere konsernsjef i Norce, Kristin Wallevik, gjør comeback som dekan ved Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder. Torsdag ble sju dekaner ansatt.

Kristin Wallevik kommmer tilbake som dekan ved Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, etter et mellomspill som konsernsjef i Norce, der hun gikk av etter et drøyt år i fjor høst.
Kristin Wallevik kommmer tilbake som dekan ved Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder, etter et mellomspill som konsernsjef i Norce, der hun gikk av etter et drøyt år i fjor høst.
Publisert Oppdatert

Kristin Wallevik (58) sluttet som dekan ved Handelshøyskolen ved Universitetet i Agder i 2021 for å bli konsernsjef i forskningsinstituttet Norce.

13 måneder senere gikk hun av på grunn av det hun kalte dypt urimelig medieomtale i forbindelse med et søksmål angående mannens forretningsvirksomhet.

Torsdag ansatte styret ved Universitetet i Agder Wallevik i et nytt fireårig åremål som dekan på Handelshøyskolen. Hennes navn sto ikke på søkerlisten, men var unntatt offentlighet.

Med ansettelsen danket Wallevik ut dagens dekan på Handelshøyskolen, Roger Norman, som var en av søkerne.

Åpen om årsak til Norce-avgang

Universitetet i Agder skriver på sine nettsider at både universitetsledelsen og universitetsstyret i prosessen har vært kjent med at Wallevik i 2022 fratrådte stillingen som konsernsjef i Norce med bakgrunn i en sivilrettslig sak hun er trukket inn i gjennom sin ektefelle. 

«Wallevik har vært åpen om dette i prosessen, og saken er også kjent gjennom mediene. UiAs vurdering er at saken ikke vil påvirke Walleviks evne til å lede Handelshøyskolen som dekan», heter det.

To dekaner fortsetter

To andre av dagens dekaner har fått fornyet sine åremål. Det gjelder dekan ved Fakultet for helse- og idrettsvitenskap, Anders Johan W. Andersen (58). Han har vært dekan ved samme fakultet siden 2016 og er professor i psykisk helsearbeid.

Også dekan Marit Wergeland (48) ved Fakultet for kunstfag får fire nye år i stillingen. Hun er førstelektor og har vært dekan ved fakultetet siden 2016.

Flere nye navn

I tillegg er fem nye dekaner ansatt.

Ingunn Breistein (60) blir ny dekan ved Fakultet for humaniora og pedagogikk. Hun er professor i kirkehistorie og har siden 2016 jobbet som rektor ved Ansgar høyskole.

Leif Skiftenes Flak (49) blir dekan ved Fakultet for samfunnsvitenskap. Han er professor i informasjonssystemer ved UiA og har tidligere vært instituttleder ved Institutt for informasjonssystemer i 5 år.

Vikas Thakur (44) blir dekan ved Fakultet for teknologi og realfag. Han er professor ved NTNU og er i dag ansatt som prodekan for bærekraft ved Fakultet for ingeniørvitenskap ved NTNU.

Gunn Bjørnsen (60) blir dekan ved Avdeling for lærerutdanning. Hun er førsteamanuensis og har tidligere vært instituttleder ved Fakultet for lærerutdanning og internasjonale studier ved OsloMet. Siden 2021 har hun vært studieleder for forskning og utvikling i lærerutdanningene ved UiA. 

Alle de sju dekanene starter på sitt åremål 1. januar 2024 og skal ha et helhetsansvar for fakultetene sine og rapportere til både rektor og universitetsdirektøren.

Powered by Labrador CMS