Viserektor fratrer

Publisert Oppdatert

Kriss Rokkan Iversen fratrer som viserektor ved UiT Norges arktiske universitet etter at hun ble valgt til nestleder i Miljøpartiet De Grønne (MDG) forrige helg.

Hun er marinbiolog og polarforsker og medgründer av kunnskapsbedriften Salt. I november 2017 ble hun ansatt som viserektor ved UiT Norges arktiske universitet med arbeidssted Harstad.

Kriss Rokkan Iversen er marinbiolog og polarforsker. Hun fratrer nå som viserektor ved UiT.
Kriss Rokkan Iversen er marinbiolog og polarforsker. Hun fratrer nå som viserektor ved UiT.

– Først av alt vil jeg gratulere Kriss med nestledervervet. Kriss har en kompetanse og et engasjement som vi vil savne ved UiT, men samtidig er jeg glad for at det politiske Norge får en ny, tydelig og innsiktsfull politiker fra Nord-Norge, sier rektor Anne Husebekk.

Kriss Rokkan Iversen sier at hun og ledelsen er enige om at et nasjonalt tillitsverv for et politisk parti ikke lar seg forene med å sitte i toppledelsen ved universitetet. Hun synes det er vemodig å forlate UiT, et år før åremålet går ut.

– Jeg er samtidig veldig takknemlig for alt jeg har lært som viserektor sammen med alle de flotte folka i drivkrafta i nord, UiT Norges arktiske universitet. Nå tar jeg med meg verdifull kompetanse og erfaring videre inn i den nye oppgaven, sier hun i en pressemelding fra UiT.

(Hege Larsen / Khrono)

Powered by Labrador CMS