universitetet i sørøst-norge
Vil ha ny stilling som toppdirektør
Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge er bedt om å opprette master i barnevern, legge ned et lektorprogram og opprette ny stilling som toppdirektør.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
Styret ved Universitetet i Sørøst-Norge samles i drammen torsdag 18. november. Møtet varer fra 10-12 og du kan følge det her.
Blant sakene handler det om master i barnevern. Kunnskapsdepartementet har besluttet at det skal opprettes master i barnevernfaglige utdanninger for å styrke den faglige kompetansen innen barnevernet.
1. juli 2021 trådte forskriften i kraft, og Universitetet i Sørøst-Norge (USN) har gjennom forslag til statsbudsjett fått beskjed om å omprioritere 40 studieplasser fra juridiske og økonomiske fag til barnevernsfaglige masterutdanninger.
I styrepapirene til styremøtet 18. november anbefaler rektor Petter Aasen at masteren opprettes, med første opptak fra neste høst.
En ekstern sakkyndig komité har vurdert søknaden og anbefaler i sin rapport akkreditering av studietilbudet, USNs utvalg for utdanningskvalitet godkjente studie- og emneplaner i møte 1. november, og utvalget ga sin anbefaling til styret om akkreditering og etablering av studietilbudet.
Ny topp-direktør
Rektor Petter Aasen ønsker at styret hans oppretter en ny stilling som direktør for administrative fellestjenester.
Rektor peker på behovet for å styrke den helhetlige utviklingen av en slank og effektiv fellesadministrasjon til støtte for den faglige kjernevirksomheten og å frigjøre ledelseskapasitet til faglig-strategisk ledelse ved USN.
Rektor foreslår derfor å opprette en stilling underlagt rektor med ansvar for å lede og utvikle de administrative fellestjenestene.
Saken har vært på høring, og i følge styrepapirene støtter et flertall forslaget og ser de samme behovene som rektor.
Det er også reist innvendinger med tanke på at man for en topptung ledelse, og at det blir stor avstand mellom ledelsen og de enkelte studiesteder og de ansatte ellers, men styret blir anbefalt å opprette stillingen.
Svak lektor-rekruttering
Styret skal også ta stilling til nullopptak ved fem ulike studietilbud ved USN. For to av tilbudene begrunnes nulloptaket med svak rekruttering. Det gjelder lektorprogram i realfag og teknologi og master i natur, helse og miljøvern, deltid.
Når det gjelder lektorprogrammet heter det at tilbudet ble etablert i en periode med god nasjonal rekruttering til lektorutdanninger. Men helt fra programmet var i gang har søkningen til lektorutdanninger på nasjonalt nivå avtatt, heter det i styrepapirene.
Antall førsteprioritetssøkere i 2020 var lavere enn 50 prosent av de utlyste studieplassene, og tilbudet ble derfor trukket. Styret innvilget videreført nullopptak for 2021 i november 2020.
— Det synes å være urealistisk å satse på at tilbudet vil oppnå bærekraftig rekruttering og tilstrekkelig læringsmiljø for studentene innen overskuelig framtid. I løpet av siste studieår har fagmiljøet derfor kommet med forslag om et nytt masterstudium, Engineering Physics, som skal benytte samme fagmiljø som lektorprogammet som legges ned og er tenkt finansiert ved frigjorte studieplasser fra det aktuelle lektorprogrammet. Oppstart for dette studiet er satt til høsten 2023.
Nyeste artikler
Vil framleis ha samarbeid med både Kina og Russland — med varsemd
Hennum vil velges til den ene stillingen hun ikke har hatt ved universitetet
Lanserer korte studier for å lokke nye lærerstudenter
Tid for forskning
Hoel vil lage ekspertgruppe for kunstig intelligens
Mest lest
Leder fikk grovt krenkende julekort i posten. — Ble oppfattet som truende
Forskeren ble sagt opp etter 20 år: — Universitetsverden er veldig forstokket
Hoel fikk spørsmål om kjønn på Stortinget. Svarte bare «nei»
Meiner rektorane bør slutte å sutre. — Problemet er innavl, nepotisme og svak styring
Fikk bli med i prøveordning for unge forskere og ble professor etter fire år