Elevene er mest fristet av høgskolen
1200 potensielle studenter var innom Åpen dag på høgskolen tidligere i vår. Gult og kult var inntrykket som forhåpentligvis vil lokke dem tilbake til høsten.
OBS! Denne artikkelen er mer enn tre år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.
– Jeg tror høgskole vil passe bedre for meg enn et universitet. Jeg syns det ser ut som undervisningen er lagt opp mer som videregående, og jeg har lyst på den nærheten til lærerne høgskoletilbudet gir, sier Mea Alvsaker fra Oslo. Hun er nysgjerrig på teknologifagene på Høgskolen i Oslo og Akershus. I mars var hun på høgskolen på Åpen dag for å få vite mer om fagene på skolen. Hun går siste år på Bjerke videregående skole.
Ayosha Hussain er andre års student på Institutt for informasjonsteknologi, og forteller nysgjerrige elever om undervisning, det sosiale liv og om hvor vanskelige matematikk det undervises i. Dardan Karsniqi er også siste års elev på Bjerke, og deler Alvsakers tanker om det å velge høgskole.
– Jeg har allerede søkt på bachelor i maskin, men det ser jo spenende ut en del av de andre fagene også, sier han.
Årets gule begivenhet
En gang i året åpner HiOA seg for utenomverden. Gjennom stander og forestillinger viser skolen fram hva den har å tilby. Miniforelesninger i ulike fag skal pirre nysgjerrige sin interesse, og det blir gitt omvisning på alle fag og institutter.
Selve høgskolen er tegnet i gult. Gule ballonger, plakater, t-skjorter og tusjer lyser mot deg på hele høgskoleområdet.
Formålet med Åpen dag er å vise fram alle høgskolens studietilbud og gi de besøkende en opplevelse av studentlivet ved HiOA.
– Vi ønsker å hjelpe ungdom til å gjøre valg av utdanning så gjennomtenkt og fornuftig som mulig, ut fra søkernes interesser og behov, sier prosjektleder Asta Øvsthus Kristiansen ved HiOA. Kristiansen forteller at de anslår at høgskolen hadde besøk av rundt 1200 elever og potensielle studenter.
Til å hjelpe med arrangementet denne dagen har prosjektgruppen fått med seg studenter, administrasjon og faglige ansatte. Så mye som opp mot 200 med tilhørighet på høgskolen er i arbeid denne dagen. Alle institutter og fakultet er involvert i arrangementet.
– Det er en god HiOA-tradisjon å bruke studentene aktivt på denne type arrangementer. De er nærme potensielle søkere i alder og er gode ambassadører for høgskolen, forteller Kristiansen.
Visuelle fag
Noen fag er mer visuelle enn andre, og for kunst og design er det lett å synliggjøre hva studentene gjør. Salgsutstilling og moteshow er populært og trekker et stort publikum.
Elevarbeider fra alle nivåer på skolen vises fram under moteshowet. Forestillingen er omkranset av kunstarbeidet laget av andre elever fra Institutt for estetiske fag.
Se bildeserie fra moteshowet her.
Andre fag er mer teoretiske og det er ikke fullt så lett å lage morsomme forestillinger ut av fagene. Likevel var det rundt lærerutdanningens mer informative stander fullt av unge nysgjerrige elever hele dagen.
Lilly Alice Steffensen og Trym Vogt er studenter for andre året på farmasi. De forteller at mange lurer på hva man egentlig lærer på studiet.
– Alle vet hva et apotek er, men ikke alle vet hva vi lærer og hva vi behersker etter å ha tatt en bachelor i farmasi, påpeker de to studentene.
Panitka Parameswaran og Marte Stekestø er ivrige promotører av radiografifaget.
– Vi ender opp i viktige og spennende jobber. Nøyaktig diagnostisering i helsevesenet blir bare viktigere og viktigere, og her kommer vårt yrke inn, forteller Marte.
– Det er dessuten spennende studier, med en god miks av tekniske og andre utfordringer, legger Panitka til.
Ikke akkurat folksomt på Kjeller
En og annen potensiell student fant veien til utdanningstorget på studiested Kjeller under årets åpen dag, men det var ikke akkurat kø ved fakultetenes informasjonsstander.
Stein Marius Larsen (26) var kommet fra Larvik for å finne ut mer om det nye studiet Facility management, som skal erstatte studiene kost- og husøkonomi fra høsten av. Han fikk vite alt han ville om studiet fra høgskolelektor Svein Fredrik Hjelmås, som sto på stand og i tillegg holdt en forelesning om studiet.
Ifølge Hjelmås er Facility management et meget anvendelig studium, som utdanner folk som vil arbeide med ledelse i tjenesteytende virksomheter.
– Vi utdanner folk til praktiske lederjobber der de får ansvar for service og drift i store organisasjoner. Det er en utdanning som gir et godt utgangspunkt for spennende og varierte lederjobber, sier han.
Stein Marius Larsen er utdannet kokk fra før og ganske bestemt på at han vil søke.
– Jeg tror dette er noe for meg og regner med at jeg søker, sier han før han går inn i forelesningssalen for å få en grundigere innføring i studiet fra Hjelmås.
Ellers var det nokså glissent på utdanningstorget under den høye takhvelvingen på Kjeller. Studentambassadør Rebecca Lind var likevel fornøyd med oppmøtet på foredraget hun holdt om HiOAs studietilbud. Hun hadde også omvisninger, som hadde få, men interesserte deltakere. Det var første gang HiOA på Kjeller hadde åpen dag, og arrangementet bar tydelig preg av at det ikke er like lett å stikke innom Kjeller som Oslo sentrum.
Logg inn med en Google-konto, eller ved å opprette en Commento-konto gjennom å trykke på Login under. (Det kan være behov for å oppdatere siden når man logger inn første gang)
Vi modererer debatten i etterkant og alle innlegg må signeres med fullt navn. Se Khronos debattregler her. God debatt!